latinica  ћирилица
02/10/2024 |  11:39 ⇒ 12:08 | Аутор: РТРС

Ковачевић одговорио Конаковићу: Додик и Вучић имају идеје да сви народи живе у миру и просперитету (ВИДЕО)

Делегат Клуба српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић рекао је да предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједник Србије Александар Вучић немају никакве "великосрпске идеје", већ српске идеје.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Додик и Вучић имају идеје да не дозволе ни министру Елмедину Конаковићу ни било коме у свијету да чини било шта против интереса српског народа - навео је Коваћевић, реагујући на изјаву Конаковића да има опрез према идејама предсједника Србије Александра Вучића јер, како је рекао, "великосрпске идеје у глави предсједника Србије" још нису престале.

Истакао да је да ни Вучић ни Додик не желе ништа лоше било којем народу који живи на овом подручју.

- Напротив, желимо да сви заједно живимо у миру и да сви људи овдје живе квалитетне и достојанствене животе - рекао је Ковачевић.

Упитао је да ли је "великосрпска" идеја када Додик и Вучић покушавају да нађу било којег партнера за изградњу ауто-пута Београд-Сарајево.

- Или је "великосрпска" идеја када Србија поклања вакцине грађанима ФБиХ и Сарајева, у тренутку када политичари из Сарајева нису способни да их обезбиједе на тржишту. Да ли су то можда "великосрпске" идеје или су то идеје регионалне сарадње, мира и просперитета за све грађане региона? - нагласио је Ковачевић.

Истакао је да је очигледно да Конаковић само тражи свађу и сукобе са неким.

- Међутим, ми не желимо сукоба. Желимо сарадњу, мир, квалитетан и достојанствен живот за све грађане у нашем региону - закључио је Ковачевић.