latinica  ћирилица
02/10/2024 |  11:09 ⇒ 11:23 | Аутор: РТРС

Медведев поручио Додику: Ви лично се налазите на првој линији нове етапе народноослободилачке борбе (ФОТО)

Предсједник Сверуске политичке партије Јединствена Русија Димитриј Медведев послао је писмо подршке предсједнику Републике Српске и лидеру СНСД-а Милораду Додику писмо подршке у којем је пожелио Додику нове успјехе и издржљивост.
Додик и Медведев - Фото: РТРС
Додик и МедведевФото: РТРС

Истакао је да у Русији са дубоком забринутошћу прате развој ситуације на Балкану, као и у БиХ.

- Са жаљењем уочавамо оживљавање некадашњих колонијалних пракси Запада, који настоји да успостави тоталну контролу над народима региона, као да претвори их у безвољне и обесправљене сателите, који беспоговорно извршавају команде споља - рекао је Медведев.

Нагласио је да непокољебљивост, којом се српски народ супротставља агресивној западној политици, бранећи своје националне интересе, изазива огромно поштовање.

Писмо Медведева Додику (Уступљена фотографија)

- Фактички Ви лично се налазите на првој линији нове етапе народноослободилачке борбе, храбро се одупирате спољном притиску, који често прелази све замисливе морално-етичке и правне границе. Убјеђен сам да ће руски и српски народи заједничким напорима обезбједити тријумф традиционалних вриједности, једнакости у правима, као и стваралачке сарадње. Желим Вама и Вашим сарадњицима издржљивост и нове успјехе - навео је Медведев.

Медведев је навео да становницима Републике Српске жели мир, стабилност и благостање.