latinica  ћирилица
02/10/2024 |  09:38 | Аутор: СРНА

Аулић: Савић Бањац би да ућутка све оне који не мисле као њен шеф Станивуковић

Члан Главног одбора СНСД-а Саша Аулић изјавио је да се Мирна Савић Бањац прикључила хору кербера Драшка Станивуковића који би да ућуткају све који не мисле као њихов шеф.
Саша Аулић - Фото: РТРС
Саша АулићФото: РТРС

Реагујући на њену изјаву у којој је изнијела неутемељене оптужбе на рачун бившег министра унутрашњих послова Републике Српске у два мандата Драгана Лукача, Аулић је рекао за Срну да је помало отужно гледати како баш она покушава да ућутка Драгана Лукача, бившег министра и више пута тешко рањаваног борца у току Одбрамбено-отаџбинског рата.

- Када већ говори о томе ко се кога одрекао, зашто прво не каже да се она одрекла покрета у којем је политички поникла и прелетјела у други табор. Или да се њеног шефа Станивуковића одрекла комплетна опозиција, укључујући и њене дојучерашње страначке колеге, па чак и двоје кандидата са изборне листе ПДП-а - нагласио је Аулић.

Он је истакао да је Лукачев мандат био период јачања, опремања и подмлађивања Полиције Републике Српске, а то што је некима јака полиција била препрека ка прављењу уличних хаоса је разлог због којег тај период данас зову "мрачним добом".

- Уосталом, о Станивуковићевим подмуклим намјерама и лешинарењу над трагедијом данас највише говоре управо они које је тада искористио за лични политички профит. Заиста не знам како и Мирну Савић Бањац и многе друге из Станивуковићевог окружења није срамота да и даље користе ту тему у сврху политичког обрачунавања - рекао је Аулић.