latinica  ћирилица
01/10/2024 |  22:00 ⇒ 22:17 | Аутор: СРНА

Јавор: Питање оснивања општине Омарска ријешити заједничким снагама

Кандидат СНСД-а за градоначелника Приједора Слободан Јавор изјавио је вечерас да се није одустало од оснивања општине Омарска и да очекује да ће то питање бити ријешено заједничким снагама, с обзиром на то да су подршку томе дали сви предсједници политичких партија које су долазили у Омарску.
СНСД трибина, Омарска - Фото: СРНА
СНСД трибина, ОмарскаФото: СРНА

Јавор је рекао да ће бити рјешавана и питања асфалтирања и израдње канализационе мреже о чијој реализацији је раније разговарано са мјештанима Омарске.

- Канализациона мрежа је велики пројекат који ћемо рјешавати фазно, а за прву фазу изградње вриједну милион КМ наредних дана биће расписан тендер, након чега ћемо одмах ући у радове - рекао је Јавор у Омарској, гдје је вечерас одржана предизборна трибина СНСД-а.

Он је навео да ће ускоро бити расписан и тендер за наставак изградње помоћног терена са вјештачком травом вриједности 175.000 КМ, те истакао одличну сарадњу са тамошњим фудбалским клубом.

- Поред два милиона КМ које смо добили са републичког нивоа власти за изградњу спортске дворане у Омарској, добили смо и додатних 500.000 КМ од Кабинета предсједника Републике Српске за опремање унутрашњости дворане, тако да нам остаје само вањско уређење и дворана ће бити у цјелости завршена - рекао је Јавор.

Он је додао да радо долази у Омарску гдје је са вриједним домаћинима отворено разговара о свим питањима и проблемима које треба рјешавати у наредном периоду и то заједничким снагама.

Кандидат СНСД-а за одборника у Скупштини града Приједора Јована Тимарац Гачић, која је из Омарске, рекла је да ће се у градској Скупштини залагати за интересе Омарске и њених мјештана.

- Омарска већ 16 година нема одборника из СНСД-а, тако да сматрам да је коначно дошло вријеме да има свог одборника из највеће и најјаче партије - рекла је Гачићева.

Кандидат за одборника Миленко Вујковић истакао је да Омарска има велики привредни потенцијал, а близина будућег ауто-пута, Приједора и Бањалуке дају јој велике развоје шансе.

На вечерашњој трибини у Омарској представљени су и остали кандидати са листе одборника за Скупштину града Приједора.