latinica  ћирилица
01/10/2024 |  21:04 ⇒ 21:45 | Аутор: СРНА

Шобот: Ријешити основне инфраструктурне проблеме Куљана

Кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке Никола Шобот, посјетио је данас Куљане, где је разговарао са мјештанима о кључним проблемима који муче ову мјесну заједницу.
СНСД трибина, Куљани - Фото: Уступљена фотографија
СНСД трибина, КуљаниФото: Уступљена фотографија

На врху листе приоритета је рјешавање канализационе мреже, проблем који је дуго занемариван. Шобот је истакао да је 156 домаћинстава још увијек без адекватне канализационе мреже, иако су обећања актуелног градоначелника остала неиспуњена.

Уступљена фотографија

- Рјешавање питања канализације не смије бити само предизборно обећање. Куљани заслужују потпуно функционалну канализациону мрежу, а не да буду препуштени да чекају на решења. Када преузмемо одговорност за управљање градом, ово ће бити један од приоритета који ћемо ријешити у пуном капацитету - рекао је Шобот.

Уступљена фотографија

Поред питања канализације, Шобот је нагласио и потребу за хитним асфалтирањем улица у Куљанима, као и постављање лежећег полицајца код вртића, јер је безбједност дјеце апсолутни приоритет. "Вртић је изграђен захваљујући претходној градској администрацији, а не можемо дозволити да се њиме манипулише као нечијим појединачним успјехом", додао је.

Шобот је подсјетио и на важност изградње спортске сале у оквиру школе, јер је потребно обезбиједити дјеци и младима услове за здрав и активан живот.

Уступљена фотографија

- Побјеђујемо јер ћемо радити оно што смо обећали - ријешићемо проблем канализације и изградити све оно што Куљани и други дијелови Бањалуке заслужују. Куљани ће добити функционалну инфраструктуру, а Бањалука ће постати мјесто које брине о сваком свом дијелу - закључио је Шобот.

Уступљена фотографија

Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић поручила је да је опредијељење ове странке да су свим бањалучким мјесним заједницама ради у корист грађана, јер оно што се могло видјети протекле четири године јесте апсолутна запуштеност због чега су многе ствари остале нереализоване.

Уступљена фотографија

- Оно што се дешава у бањалуци под руководством Драшка Станивуковића јесте да је то град започетих, а недовршених послова или град датих, а неиспуњених обећања - рекла је Цвијановићева.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Она је оцијенила да актуелни градоначелник "шминка" урбани дио града, док су приградска насеља у лошем стању.

Уступљена фотографија

- СНСД ће на челу са Николом Шоботом сасвим промијенити то стање и посветити се поновом општем развоју и разговору са мјештанима - поручила је Цвијановићева.

Уступљена фотографија

Носилац листе СНСД-а за Скупштину града Бањалука Владо Ђајић поручио је да ће нова градска власт, на челу са Шоботом, асфалтирати сваку улицу у насељу Куљани и да ће трајно бити ријешено питање водоснабдијевања.