latinica  ћирилица
01/10/2024 |  20:10 ⇒ 20:25 | Аутор: СРНА

Додик: Идуће године средства за изградњу вртића за смјештај 2.500 дјеце

Предсједник СНСД-а Милорад Додик поручио је вечерас да ће наредне године бити издвојена сва потребна средства да се у Бањалуци изгради довољно капацитета за смјештај 2.500 дјеце, да не би било листа чекања за упис у предшколске установе.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

Додик је рекао да се за то изузетно залаже Савјет за предшколско васпитање и образовање при Градском одбору СНСД-а Бањалука.

- Социјализација у најранијим годинама веома је битна за цијели живот и зато је важно да сва дјеца буду обухваћена, да имамо квалитетно изграђене вртиће - рекао је Додик на дружењу чланова овог савјета у Бањалуци.

Он је додао да је Градски одбор СНСД-а једини у Бањалуци који има разгранату мрежу савјета који се баве посебним питањима од значаја за заједницу.

Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић указала је на значај васпитача као професије с обзиром да они брину о дјеци у вријеме када су родитељи заузети радним обавезама.

- Увијек ми је било неприхватљиво када кажу да су васпитачи ти који само чувају нашу дјецу. Они их чувају, али и васпитавају, уче их многим стварима и сигурна сам да заслужују да раде у добрим условима. За то су одговорне ресорне институције и локалне самоуправе - додала је Цвијановићева.

Она је рекла да све што се ради у вртићима мора бити синхронизовано са обавезама које је прописао закон.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Предсједница Савјета за предшколско васпитање и образовање при Градском одбору СНСД-а Мирјана Крчмар рекла је да овај савјет броји око 150 чланова, који су веома активни у изналажењу рјешења за бољи положај васпитача.

Она је нагласила да у свом раду имају подршку Цвијановићеве и Додика, те изразила наду да ће кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке Никола Шобот побиједити и тиме бити створене претпоставке да реализују своје идеје за добробит и васпитача и дјеце.