latinica  ћирилица
01/10/2024 |  18:58 ⇒ 19:44 | Аутор: Агенције

Иран лансирао ракете на Израел (ВИДЕО)

Израел је потврдио да је започео копнену инвазију у Либану. Иран је лансирао ракете на Израел.
Ракета (фото: EPA/MOHAMMED SABER - илустрација) -
Ракета (фото: EPA/MOHAMMED SABER - илустрација)

Израелска војска је навела да су испаљене ракете из Ирана на Израел. Након тога су се огласиле сирене за упозорење ширем Израела. 

Израелска полиција јавила је да се догодила и пуцњава у Тел Авиву, на граници са Јафом, са бројним жртвама. Медији пишу да су најмање четири особе тешко рањене. 

Према првим информацијама, сумња се на терористички мотив напада.

НБЦ Њуз је касно поподне јавио да су британски званичници чули да Израел вјерује да би до иранског ракетног напада могло доћи вечерас.

Портпарол израелске војске је рекао да се очекује да ће потенцијални ракетни напад бити широко распрострањен, преноси Ројтерс.

- Озбиљно пратимо пријетњу. Молимо јавност да слиједи упутства команде војске. Ватра из Ирана могла би бити широког обима. Кад се огласи сирена, од вас се тражи да уђете у заштићено подручје и останете тамо док вас не обавијестимо другачије - поручио је Данијел Хагари.

Вашингтон очекује да ће овај ирански напад бити јачи од оног у априлу, наводи НБЦ. Тако се очекује да ће Иран користити ​​већи број балистичких ракета него што је то било у априлу, па је тиме и сама пријетња озбиљнија. 

Проиранске групе би се, такође, могле укључити, као нпр. Хути, кажу званичници.