latinica  ћирилица
01/10/2024 |  18:32 ⇒ 20:12 | Аутор: РТРС

Прослављени кошаркаш Бориша Симанић дружио се са бањалучким малишанима (ВИДЕО)

Велики дан био је данас за малишане бањалучког насеља Ада. Имали су прилику да упознају прослављеног репрезентативца Србије и првотимца Кошаркашког клуба Игокеа, Боришу Симанића и са њим одиграју партију баскета.
Бориша Симанић у насељу Ада - Фото: РТРС
Бориша Симанић у насељу АдаФото: РТРС

Све то на отварању новог терена за баскет и дјечијег игралишта, чију је изградњу у великој мјери Симанић помогао.

Велика гужва и граја стоврене су око Симанића одмах по његовом доласку на нови терен.

Док су неки искористили прилику да се фотографишу и узму аутограм од прослављеног аса, други су затражили и понеки савјет.

У дружењу је уживао и Симанић, који је стрпљиво потписивао лопте које је донио на поклон, одговарајући успут на сва питања, а није изостала ни партија баскета.

- Драго ми је што сам данас ту са најмлађима, што сам имао прилику да се мало дружим са њима и одиграм баскет - каже Симанић.

Симанић је и један од најзаслужнијих за изградњу игралишта, које ће, сигурно, бити мјесто окупљања малишана из Аде.

- Број присутних показује колико је цијело насеље одушевљено и колико су малишани задовољни - истиче Драган Шавија, мјештанин бањалучког насеља Ада.

Познато је да је важност бављења спортом за здравље немјерљива, а посебно је важно развијати такве навике од најранијег дјетињства, подсјећају љекари.

- Нема љепше ствари од дјечијих игралишта. Још битније је да има ко да се игра на њима и ево један диван примјер како посвећеност заједници, етапна изградња овог игралишта, може да окупи и комшије и људе који желе да помогну - рекао је Никола Шобот, начелник Клинике за кардиохирургију на УКЦ Републике Српске.

План је да се ово игралиште надограђује и новим садржајима у наредном периоду.

Ко зна, можда баш ту израсте и неки нови ас, попут Борише Симанића.