latinica  ћирилица
01/10/2024 |  16:57 ⇒ 17:01 | Аутор: СРНА

Каран-Краљевић: Одлична сарадња општинских структура и полиције

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран изјавио је данас да је Власеница миран град у којем грађани могу мирно да уживају у својим активностима и у којем постоји одлична сарадња општинских структура и полиције.
Каран и Кострешевић у Власеници - Фото: СРНА
Каран и Кострешевић у ВласенициФото: СРНА

- Безбједност у некој локалној заједници није само производ рада Министарства унутрашњих послова, него превасходно рада Општинске управе, начелника и грађана и повјерења према полицији - рекао је Каран након састанка са начелником Власенице Мирославом Краљевићем.

Каран је истакао да је безбједност кључна ствар када је ријеч о локалним заједницама.

- Верификација успјешног или неуспјешног рада МУП-а је наша констатација да ли у свакој нашој локалној заједници грађани живе у безбједном окружењу - рекао је Каран.

Он је истакао да је сарадња општинских власти и полиције у Власеници изврсна, што нажалост није случај у свим општинама и градовима.

- Када кажемо да је безбједносна ситуација добра, иза ње се крије озбиљан и дуготрајан рад и труд свих оних који чине укупан систем безбједности, а то не чини само МУП, него и општинске структуре - рекао је Каран.

Он је захвалио начелнику Власенице на напорима да припадници полиције у овој општини раде у одличним условима.

- У посљедње вријеме смо дали скоро 20 милиона КМ у адаптације, обнове, реконструкције, изградњу полицијских објеката у нашим локалним заједницама. Данас смо обишли нову зграду Полицијске управе на Палама, која ће бити најљепша зграда управе у Српској - рекао је Каран.

Он је истакао да је до сада уложено 194 милиона КМ за опремање полицијских објеката, набавку оружја, муниције и опреме, хеликоптера, аутомобила, возног парка, Деспота, Вихора итд.

- Наставићемо даље. Јака полиција у локалној заједници значи јако Министарство унутрашњих послова - рекао је Каран.