latinica  ћирилица
01/10/2024 |  16:27 ⇒ 02/10/2024 | 10:14 | Аутор: Агенције

Савић-Бањац: Прошлост коју Бањалука памти из Лукачевог времена, нико не жели да враћа

Иако је СНСД много пута показао да има велики број кадрова спремних на све, ипак се изненадимо када се јаве и неки заборављени асови, а примјер за то је и Драган Лукач, бивши министар унутрашњих послова Републике Спрске, рекла је ово Мирна Савић-Бањац, кандидат ПДП за одборника у Скупштини града Бањалука.
Мирна Савић Бањац - Фото: РТРС
Мирна Савић БањацФото: РТРС

- Остао је упамћен као неко кога се шеф Додик преко ноћи врло лако одрекао и послао га у политичку прошлост, а након што је његов мандат постао синоним за вријеме мрака, протеста, неразјашњеног убиства младог Давида Драгичевића, батињању грађана на тргу и времену када су се сви осјећали уплашеним и угроженим - истакла је Савић-Бањац.

Каже да је градоначелник Бањалуке, из исте политичке опције, истовремено мјесецима игнорисао хиљаде суграђана који су протестовали на тргу на којем је полиција, под министаром Лукачем, “уносила страх обичним грађанима“.

Каже да је сагласна да човјек не треба да живи за функцију, ни за власт, а бивши министар је, додаје, управо примјер за то.

- Кад су га већ склонили у тишину и заборав, можда је примјереније да тамо и остане, а не да неутемељене изјаве буду покушај повратка на јавну сцену. Прошлост коју Бањалука памти из његовог времена, нико не жели да враћа у сјећање - поручила је Савић-Бањац.