latinica  ћирилица
01/10/2024 |  15:43 ⇒ 17:20 | Аутор: Агенције

Раљић тужио бањалучки Водовод

Жељко Раљић, бивши в.д. извршног директора за техничке послове у бањалучком Водоводу, поднио је тужбу против тог предузећа због незаконитог разрјешења.
Жељко Раљић - Фото: Уступљена фотографија
Жељко РаљићФото: Уступљена фотографија

Раљић у тужби захтијева поништење одлуке о разрјешењу вршиоца дужности извршног директора за техничке послове јер је, како се наводи, неоснована, незаконита и проведена мимо процедура прописаних законом.

- Тужени Водовод Бањалука је без било каквог претходног писменог упозорења, или евентуално писмене обавијести о постојању разлога за отказ, односно разрјешење, доставио тужитељу Одлуку о разрјешењу вршиоца дужности извршног директора за техничке послове Водовод а.д. Бањалука број 04-БМС-77391/1-24 од 26.7.2024. године. Оваква одлука туженог је незаконита како због процедуралних недостатака, тако и у самом меритуму због непостојања ваљаног основа за разрјешње - наводи се у тужби.

Раљић, који је по струци машински инжењер, на позицију извршног директора именован је у августу 2021. године, када је смијењено претходно руководством на челу са Зораном Поповићем.

У ранијим изјавама за медије Раљић је истицао да је смијењен по налогу актуелног градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића, јер је Градски одбор СДС-а, чији је он предсједник, подржао кандидатуру предсједнице Народног фронта Јелене Тривић за градоначелника.