latinica  ћирилица
01/10/2024 |  15:33 ⇒ 18:05 | Аутор: РТРС

Шулић-Дрљача: Подршка кампањи "Друштвено одговорни" (ВИДЕО)

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић данас је изразио наду да ће ускоро у Новом Граду бити ријешен проблем смјештајних капацитета, што ће, како наводи, додатно побољшати туристичку понуду ове општине.
Денис Шулић у Новом Граду - Фото: СРНА
Денис Шулић у Новом ГрадуФото: СРНА

Шулић је послије састанка са начелником општине Мирославом Дрљачом истакао да једна од тема била љетња сезона у Новом Граду.

- Радује ме да никад већи број људи није долазио овдје љети. Заједно смо констатовали да је евидентан недостатак смјештајних капацитета и у наредном периоду ћемо покушати наћи начин да се ријеши овај проблем - рекао је Шулић.

Он је навео да је на састанку разговарано о темама из надлежности Министарства трговине и туризма, међу којима је и набавка брашна и намирница по одлуци Владе Републике Српске.

- Ми смо по одлуци Владе Републике Српске доставили значајне количине брашна и намирница Црвеном крсту Републике Српске. Данас сам обавијештен да су пакети дошли и у Црвени крст у Новом Граду - рекао је он.

Дрљача је казао да Нови Град има значајан туристички потенцијал, али да градски хотел још није у функцији.

- Реконструкција је у току, али у овом тренутку не можемо рећи када ће бити повећан број лежајева, што би било неопходно с обзиром на сезону каква је била овог љета - рекао је Дрљача.

На састанку је разговарано и о кампањи "Друштвено одговорни", а Шулић и Дрљача су посјетили маркет "Комп астор" који је укључен у ову акцију.

- Око 20 артикала на мјесечном нивоу је по сниженим цијенама. То је роба широке потрошње, од хигијенских артикала до прехране - јаја, јогурта, месних прерађевина и конзервиране хране - навео је Шулић.

Шулић је истакао да кампања није временски ограничена, те да се на сајту Министарства грађани могу информисати који су производи чија је цијена снижена у маркетима дио кампање.