latinica  ћирилица
01/10/2024 |  14:23 ⇒ 14:24 | Аутор: РТРС

Каран: Најважнији задатак МУП-а је да стекне повјерење грађана

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран истакао је данас да је најважнији задатак ове институције да кроз своје активности стекне повјерење грађана, да они имају осјећај личне безбједности, што се може остварити само у симбиози МУП-а и локалних заједница.
Каран - Кострешевић - Фото: РТРС
Каран - КострешевићФото: РТРС

Каран је данас, приликом обиласка новоизграђеног објекта у Мјесној заједници Мокро у којој се налази станично одјељење Полиције, навео да је безбједносна ситуација у овој мјесној заједници, Палама и генерално у граду Источно Сарајево задовољавајућа, те да је видљив тренд пада криминалитета у Републици Српској.

У неким сегментима је пад од 30 одсто.

- То је прије свега општи и имовински криминалитет и пад броја погинулих у саобраћају.  Ако као грађани чујемо да у некој регији или земљи није добра безбједносна ситуација, сигурно нећемо отићи ни на море, ни на планину, тако да поред личне безбједности грађана и имовине истичем да је МУП својом функцијом обезбјеђења доброг стања безбједности, у пуној функцији просперитета локалних заједница - рекао је Каран новинарима у Мокром.

Навео је да је МУП евидентирао близу 20.000 обавјештајних оперативних података са терена од грађана, који су за резултат имали велики број откривања кривичних дјела и подношења извјештаја о почињеним кривичним дјелима.

Осим Карана, у посјети су били и директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић, начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац, посланик у Народној Скупштини Републике Српске Дамјан Шкипина, градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, као и руководство општине Пале.