latinica  ћирилица
01/10/2024 |  13:46 ⇒ 14:07 | Аутор: РТРС

Говедарица-Гајанин: Изградњу кружних токова код Кампуса ставити у оквире закона (ВИДЕО)

Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин и правобранилац Републике Српске Миломир Говедарица позвали су данас надлежне институције да реагују и радове на изградњи два кружна тока на улазу у Кампус овог Универзитета ставе у оквире закона.
Говедарица и Гајанин - Фото: РТРС
Говедарица и ГајанинФото: РТРС

Говедарица је рекао да су радови започети без потребних дозвола, да се одвијају мимо регулационог плана, као и да су и урбанистичко-технички услови издати противно важећем регулационом плану.

- Покренули смо потребне поступке како би се ова ситуација ријешила, јер су започети грађевински радови, а нису ријешени имовинско-правни послови, нити издате грађевинске дозволе, те је створена ситуација да је од три улаза у Кампус, само један у функцији - рекао је Говедарица.

Навео је да радове треба зауставити, те испитати да ли су и започети иако је издато рјешење о забрани градње.

Гајанин је навео да Универзитет инсистира да се поштују сви прописи и акти, те позвао надлежне да провјере да ли су радови на изградњи двије раскрснице у складу са прописима.

Додао је и да је тренутно онемогућен нормалан рад Универзитета и свих факултета, позвао надлежне институције да реагују, те да радови који нису у складу са прописима буду заустављени.

Када је ријеч о изградњи кружне раскрснице на улазу у Кампус са бочне стране, Гајанин је напоменуо да су грађевинске машине ушле у посјед Универзитета још у јуну, без икаквог захтјева града за одобрење тога.