latinica  ћирилица
01/10/2024 |  12:31 ⇒ 12:33 | Аутор: РТРС

Васић: Ко је одговоран за пропаст пречистача отпадних вода

Одборнички кандидат СНСД-а у Бијељини Љубиша Васић указао је данас на горући проблем загађења воде који угрожава здравље становништва Семберије и поставио питање ко је одговоран за пропаст пречистача отпадних вода у Бијељини.
Љубиша Васић - Фото: СРНА
Љубиша ВасићФото: СРНА

- Бијељина је град гдје отпадне воде, без икаквог пречишћавања, завршавају директно у водотоку, што угрожава здравље нас и наше дјеце - поручио је Васић у видео-снимку објављеном на друштвеним мрежама.

Он је симболично, са гас маском на лицу, прошетао поред једног од канала у који се пушта отпадна вода у Семберији, саопштено је из Градског одбора СНСД-а Бијељина.

- Тај проблем посебно погађа Велику Обарску и околна мјеста одакле долази и сам градоначелник, љекар, који би требало да брине о здрављу људи, што подразумијева и здраво окружење, а најприје воду која није загађена - навео је Васић.

Истичући да овај проблем већ читаву годину уништава животну средину у Семберији он је упитао и зашто становништво није обавијештено о тако озбиљном проблему.

- Вријеме је да се јасно упитамо ко је одговоран за пропаст пречистача отпадних вода? Зашто грађани Бијељине плаћају канализацију? Ко је дозволио да овај пројекат, који је требало да штити нашу заједницу, постане опасност по наше здравље? - упитао је Васић.

Уз оцјену да је ово питање опстанка, он је рекао да је вријеме да се преузме одговорност.

- Загађена вода значи загађена будућност - поручио је Васић и подсјетио да је град Бијељина преузео управљање над пречистачем отпадних вода 2020. године, након истека гарантног периода.