latinica  ћирилица
01/10/2024 |  11:54 ⇒ 14:29 | Аутор: РТРС

Шеранић: Прњавор - примјер доброг функционисања примарне здравствене заштите (ВИДЕО)

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић разговарао је с градоначелником Прњавора Дарком Томашем и руководством прњаворског Дома здравља и Центра за социјални рад.
Шеранић у Прњавору - Фото: РТРС
Шеранић у ПрњаворуФото: РТРС

Оцијењено је да је ова локална заједница примјер доброг функционисања примарне здравствене заштите, али и сарадње с Министарством здравља.

Завршена је топлификација објекта Дома здравља, обновљен је и возни парк, а ускоро би требао стићи и савремени мамограф.

- Много позитивног очекујемо од тога, прије свега у смислу превенције карцинома дојке тако да ће бити јако значајно за локалну заједницу да има такав дијагностички апарат - навео је замјеник директора Дома здравља Прњавор Драган Радић.

Здравственом заштитом у Прњавору задовољни су и пацијенти. Министарство и град подржаће и стамбено збрињавање једног лица с инвалидитететом.

- Наш рад, наша организација овдје на локалном нивоу задовољава потребе корисника, увијек може боље и о томе смо и данас разговарали - изјавила је директорка Центра за социјални рад Прњавор Драгана Радуловић.

Институције из области здравства и социјалне заштите у Прњавору функционишу без проблема, а биће настављена и континуирана подршка министарства.

- Пројекат сестринства, и пројекат здравих локалних заједница гдје имамо јасан и адекватан одговор од стране градоначелника. То је прије свега да и у области здравствене заштите и социјалне заштите будемо ближе нашем кориснику - изјавио је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.

- Биће планирана средста за набавку још једног санитетског возила. Није то у проблему, али желимо да предуприједимо.  Наш Дом здравља и Центар за социјални рад заиста одлично функционишу и мислим да можемо бити примјер другима у Републици Српској - навео је градоначелник Дарко Томаш.

Добра сарадња с ресорним министарством биће настављена и у наредном периоду. План је и уређење и асфалтираење простора око Дома здравља.