latinica  ћирилица
01/10/2024 |  11:28 | Аутор: АТВ

Грбић: Станивуковић 2020. године преварио СДС

Замјеник предсједника Градског одбора СДС-а Бањалука Славко Грбић открио је како је ПДП-ов Драшко Станивуковић који је на локалним изборима 2020. године био кандидат за градоначелника Бањалуке преварио СДС.
Славко Грбић - Фото: СРНА
Славко ГрбићФото: СРНА

Грбић је подсјетио да је те 2020. године СДС у изборе ушао са властитим кандидатом за позицију градоначелника, али да су одлучили да подршку ипак дају Драшку Станивуковићу.

- Станивуковић добија подршку свих опозиционих партија за кандидатуру за градоначелника. СДС са мном на челу у том моменту прихвата ту одлуку и здруженим снагама планирамо ући у изборну побједу која се и десила. СДС је спреман на жртву и прихвата ту жртву свјестан да ће имати мањи број одборника и да ће умањити свој политички капацитет у Бањалуци - каже Грбић.

Напомиње да је СДС био свјестан тога и да је због тога формирана комисија која је започела преговоре са ПДП-ом.

- Формира се документ који подразумијева обавезе будућег градоначелника према СДС-у. Тај споразум се саставља, потписује и он представља темељ на којем градимо своју сигурност за моменат када градоначелник постане Драшко Станивуковић. Избори су се десили, Драшко је побиједио, сви смо срећни - прича Грбић.

Ту се, каже, почиње дешавати нешто необично.

- Драшко позива своје посматраче да дођу у што већем броју, да напусте бирачка мјеста и да дођу на прославу на Тргу Крајине. У том моменту дешавају се необичне ствари да на многим бирачким мјестима СДС рапидно губи гласове и у будућем прегледу видимо да смо на неким мјестима јако необично изгубили гласове - каже он.

Грбић каже да су све то документовали и приложили ЦИК-у.

- ЦИК није имао воље и снаге да прегледа, да поново отвара врећу и да прегледа овај изборни резултат. Као резултат свега тога десило се да је СДС у тој заједничкој борби изгубио најмање једног одборника - прича Грбић.

Каже да су након избора очекивали да ће Драшко Станивуковић, као предводник опозиционих снага, бити неко са ким ће уско сарађивати и који ће у коначности испоштовати потписани споразум

- Од тога се ништа није десило. Први су га напуштали његови најближи - Тривићева, Вукановић, Медо а на концу и СДС. Ми смо јако огорчени на његово понашање гдје није испоштовао ниједно слово потписаног споразума и као резултата великог незадовољства одлучили смо да не дамо подршку за ове локалне изборе Драшку Станивуковићу већ смо је дали Јелени Тривић - закључио је Грбић.