latinica  ћирилица
01/10/2024 |  11:17 ⇒ 11:19 | Аутор: ТАНЈУГ

Од данас провјера података из пописа становништва на сајту Монстата

Грађани Црне Горе данас од 11 часова до 7. октобра могу да провјере своје податке о етничко културолошким карактеристикама прикупљених Пописом становништва, домаћинстава и станова који је спроведен крајем прошле године, најавио је директор Управе за статистику (Монстат) Мирослав Пејовић.
Завод за статистику Монстат у Црној Гори - Фото: РТРС
Завод за статистику Монстат у Црној ГориФото: РТРС

Монстат је јуче објавио Упутство за коришћење апликације за провјеру етничко-културолошких карактеристика прикупљених пописом становништва, домаћинстава и станова у 2023. години. Упутство је објављено на сајту Монстата.

Софтверу се приступа путем линка: https://popis2023.monstat.org/.

- Уколико софтвер из неког разлога не препозна податке које задате као упит, а налазе се на копији ваше пописнице, молимо Вас да контактирате инфо центар Управе за статистику путем телефона: 020 230 811 или 068 851 500, како би у заједничкој комуникацији отклонили евентуалне потешкоће приликом провјере података - казао је Пејовић, пренио је портал РТЦГ.

Пејовић је најавио да ће грађани своје податке моћи да провјеравају од 1. до 7. октобра.

Нови коначни резултати Пописа становништва, домаћинстава и станова, спроведеног од 3. до 28. децембра 2023. године, биће познати 15. октобра.

- Коначни резултати пописа биће објављени 15. октобра. Треба истаћи да ће тог дана бити објављени подаци о укупном броју становника Црне Горе по општинама, о полној и старосној структури, о етничко-културолошким обиљежјима, држављанству, а онда ће наредних дана услиједити сукцесивно објављивање саопштења о другим карактеристикама становништва - најавио је раније Пејовић.