latinica  ћирилица
01/10/2024 |  11:03 ⇒ 11:07 | Аутор: ТАНЈУГ

Спајић: Вјерујем у сјајну будућност Црне Горе

Премијер Милојко Спајић поручио је данас да вјерује у сјајну будућност Црне Горе и урадиће све што је у његовој моћи да унаприједи државу да млади више не морају ода одлазе.
Милојко Спајић (Фото: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC) -
Милојко Спајић (Фото: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC)

- Везао сам своју судбину за Црну Гору за стално, остаћу овде, даћу све у својој моћи да унаприједимо нашу земљу, да наши млади више не морају да иду вани! Бићу један од првих који ће да се пријаве за овај програм Веље Брдо јер 1) вјерујем у овој пројекат и његову реализацију, 2) остајем овде за стално јер вјерујем у сјајну будућност државе Црне Горе - написао је Спајић на платформи Икс.

У видео прилогу на овој друштвеној мрежи Спајић каже да је у Црној Гори још подстанар, али да намјерава да купи стан.

Пројекат под радним називом Веље Брдо представљен је крајем септембра у Црној Гори који предвиђа рјешавање стамбених потреба грађана под повољним условима. Тада је најављено да ће први станови на тржишту бити средином 2026. године и да ће квадрат коштати 1.000 евра са каматом 1,2 одсто, а приоритет ће имати подстанари, млади брачни парови, особе са инвалидитетом и породице са дјецом са сметањама у развоју.

Као примјер је тада наведено да ће за 100 квадрата, за стан са три спаваће собе, мјесечна рата износити 390 евра, без учешћа са роком отплате до 30 година.