latinica  ћирилица
01/10/2024 |  10:56 ⇒ 12:36 | Аутор: РТРС

Акција "Нишан 32" - одузето око 5,5 килограма марихуане (ФОТО)

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, јуче је реализовала оперативну акцију кодног назива "Нишан 3", која је усмјерена на спречавање и откривање кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога у оквиру које су лишили слободе лице М.С. из Бањалуке, због постојања основа сумње да је починило кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога.
Акција Нишан - Фото: Уступљена фотографија
Акција НишанФото: Уступљена фотографија

- На основу наредби Основног суда у Бањалуци, а уз претходну сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, истог дана извршен је претрес путничког возила марке "BMW" и стана у Бањалуци, које користи наведено лице, којом приликом је пронађено и одузето укупно око 5,5 килограма зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, дигитална вага за прецизно мјерење, мобилни телефони, новац у износу од око 4.200 евра, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем наведеног кривичног дјела - саопштено је из ПУ Бањалука.

Акција "Нишан" (Фото: Уступљена фотографија)

У току је криминалистичка обрада лица М.С. које ће данас након комплетирања и документовања предмета уз извјештај о почињеном кривичном дјелу бити предато у надлежност Окружног јавног тужилаштва Бањалука.