latinica  ћирилица
01/10/2024 |  10:54 ⇒ 10:55 | Аутор: ТАНЈУГ

Бангкок: 25 људи погинуло када се аутобус запалио (ФОТО/ВИДЕО)

Најмање 16 особа је хоспитализовано, а страхује се да је 25 погинуло данас на Тајланду када се школски аутобус у којем је било око 44 ученика и наставника запалио на периферији Бангкока, објавиле су агенције.
Бангкок (фото: EPA-EFE/NARONG SANGNAK) -
Бангкок (фото: EPA-EFE/NARONG SANGNAK)

Министар унутрашњих послова Анутин Чарнвиракул рекао је да још не може да се потврди тачан број погинулих, јер истрага није завршена, али је на основу броја преживјелих рекао да страхује да је 25 особа погинуло, пренио је АП.

Такође је казао да је аутобус још увијек "преврућ" да би ватрогасне и спасилачке екипе могле безбједно да уђу.

Агенција Ројтерс је објавила да још није објављено у каквом су стању остали путници.

Шеснаест ученика и три наставника послати су у болницу на лијечење, рекао је тајландски министар саобраћаја Сурија Јунгрунгруенгкит, додајући да се истражује шта је био узрок несреће, иако је један од спасиоца рекао је да је пожар вјероватно избио након што је једна од гума експлодирала.

Аутобус је превозио 44 путника из централне провинције Утаи Тани у Ајутају на школски излет када је пожар избио око поднева у провинцији Патум Тани, сјеверном предграђу престонице, рекао је министар новинарима.

- Као мајка, жељела бих да изразим своје најдубље саучешће породицама - написала је премијерка Тајланда Паетонгтарн Шинаватру на Иксу, ненаводећи детаље.