latinica  ћирилица
01/10/2024 |  10:36 ⇒ 10:45 | Аутор: РТРС

Полиција и тужилаштва у Српској спремни да реагују на изборне нерегуларности

Министарство унутрашњих послова Републике Српске и надлежна тужилаштва у Републици Српској предузеће све потребне мјере и радње како би спријечили и санкционисали оне који крше закон у изборном процесу за локалне изборе који се одржају 6. октобра.
Жељка Радовић и Синиша Кострешевић - Фото: Уступљена фотографија
Жељка Радовић и Синиша КострешевићФото: Уступљена фотографија

На састанку директора полиције Републике Српске Синише Кострешевића и Главног тужиоца Републике Српске Жељке Радовић је договорено да ће на дан избора бити дежурни тимови тужиоца и полицијских службеника како би могли да реагују на било коју пријаву која се тиче извршавања кривичног дјела, изађу на терен и раде увиђаје.

Они су позвали грађане да сваку нерегуларност, нуђење новца, упућивање пријетњи да неко гласа за некога или не гласа пријаве полицији.

Директор Кострешевић је подсјетио да је за безбједност у предизборном, изборном и постизборном периоду задужен Штаб МУП-а "ИЗБОРИ 2024" који проводи планске активности, подсјетивши да ће полиција бити у близини сваког бирачког мјеста и да се полицији на лицу мјеста може пријавити сумња на кривична дјела.