latinica  ћирилица
01/10/2024 |  10:07 ⇒ 11:02 | Аутор: РТРС

У акцији "Копи" једно лице лишено слободе, расвијетљено више кривичних дјела

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука 30. септембра 2024. године су у оквиру оперативне акције акцију кодног назива "Копи" расвијетлили 23 кривична дјела из области имовинског криминалитета извршена на подручју Бањалуке, Бијељине и Добоја, те идентификовали извршиоце, лице Ц.Г. из Бијељине и више малољетних лица из Бањалуке, саопштено је из ове Полицијске управе.
Полиција Српске - Фото: РТРС
Полиција СрпскеФото: РТРС

Лице Ц.Г. је лишено слободе истог дана у Бањалуци, због постојања основа сумње да је на подручју града Бањалука, заједно са више малољетних лица починило 18 кривичних дјела тешка крађа и кривична дјела оштећење и одузимање туђе ствари и крађа, на подручју Бијељине једно кривично дјело тешка крађа и на подручју општине Станари једно кривично дјело тешка крађа.

Материјална штета причињена извршењем наведених кривичних дјела износи око 115.500 КМ, наводи се у саопштењу.

Лице Ц.Г. се сумњичи и да је починило и кривично дјело угрожавање сигурности на штету малољетног лица у циљу прикривања напријед наведених кривичних дјела.

Све мјере и радње предузимају се под надзором дежурног тужиоца и тужиоца за малољетнике Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Лице Ц.Г. ће данас уз извјештај о почињеном кривичном дјелу бити предато у надлежност Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а мјере и радње према малољетним лицима се предузимају у складу са Законом о заштити и поступању са дјецом и малољетницима у кривичном поступку.