latinica  ћирилица
01/10/2024 |  09:30 | Аутор: СРНА

Аћимовић: Формирати савјет града за рјешавање проблема грађана Зворника

Кандидат Народног фронта за градоначелника Зворника Велизар Аћимовић сматра да би било неопходно формирати савјет града који би сачинио план рјешавања приоритетних питања и потреба становништва.
Народни фронт - Фото: РТРС
Народни фронтФото: РТРС

- Када бих добио повјерење грађана рјешавао бих са сарадницима краткорочна, а у складу са потребама и дугорочна питања од интереса грађана, града и Републике Српске као цјелине - рекао је Срни Аћимовић.

Он је истакао да капитални пројекти, као што су водоснабдијевање, изградња пречистача отпадних вода, локалних путева и других пројеката који унапређују живот у мјесним заједницама, треба да буду у жижи развоја ове локалне заједнице.

Подсјетивши да дуго није био у Зворнику због послова у иностранству, првенствено у Русији, Аћимовић је рекао да би Зворник са потенцијалима могао бити средина која би за развој економије, привреде и других области могла искористити предности географског положаја и непосредне границе са Србијом.

Он је истакао да је пољопривреда један од сегмената на којем би инсистирао, Аћимовић је рекао да природне ресурсе Зворника, као што су квалитетно земљиште и близина Дрине, треба искористити и уз помоћ науке унапређивати овог сектора.

Навео је да је прије двадесетак година са стручњацима пољопривредног факултета из Београда обишао сва зворничка села, односно пољопривредне парцеле, да сачине карту шта се и на којим парцелама може сијати и узгајати, са истовремено пронађеним тржиштем за пољопривредне производе.

Аћимовић сматра да Зворнику недостају мале услужне радње, посебно занатске, такозвани породични бизнис, наводећи да се осјети недостатак квалификованих керамичара, бравара, водинсталатера, електричара и други мајстори који су све потребнији.

Он је навео да и остали појединачни сектори заслужују пажњу и могу да буду унапређени, као што су туризам, воћарство, сточарство, пчеларство уз одређена улагања и планирања.

Наводећи да ресорно министарство уређује област образовања, Аћимовић је рекао да потребе за кадровима треба да исказују и локалне заједнице и предузећа која за свој производни процес планирају одговарајуће кадрове.

Аћимовић сматра да треба радити на томе да се људима који живе у граничном појасу и свакодневно на прелазима због посла, школе, обраде земљишта морају да показују документе, омогуће исказнице и одговарајућа повољност.

Према његовим ријечима, да би сви послови квалитетно и на вријеме били планирани и завршавани, потребна је и добра сарадња на локалу и на републичком нивоу чиме би се лакше реализовали витални пројеката од интереса града и бољег живота грађана.