latinica  ћирилица
01/10/2024 |  09:24 ⇒ 09:28 | Аутор: СРНА

Саслушано двоје због повезаности за арсеналом оружја из гараже на Новом Београду

Два лица од 24 и 19 година саслушана су у Вишем јавном тужилаштву у Београду због сумње да су припадници криминалне групе која се повезује са арсеналом оружја и експлозивних средстава недавно откривених у гаражи на Новом Београду.
Више jавно тужилаштво у Београду - Фото: ТАНЈУГ
Више jавно тужилаштво у БеоградуФото: ТАНЈУГ

Саслушани су 24-годишњи Н.Д. и 19-годишња А.Б. који се сумњиче да су као припадници криминалне групе неовлаштено држали већу количину ватреног оружја, муниције и минско-експлозивна средства, као и кокаин и канабис за које се сматра да су били предмет неовлаштене продаје.

Осумњичени су на саслушању изнијели своју одбрану, а судији за претходни поступак је предложено да им одреди притвор због опасности од бјекства, да не би утицали на свједоке и да не би поновили кривична дјела и узнемиравали јавност, саопштено је из Вишег јанвог тужилаштва.

Осумњичени су, као припадници групе чији је циљ вршење кривичних дјела, од неутврђеног дана до 26. септембра у изнајмљеној гаражи стамбене зграде на Новом Београду држали већу количину ватреног оружја, дијелове ватреног оружја, муницију, минско-екплозивна и средства велике разорне моћи чије држање није дозвољено грађанима.

У изнамљеној гаражи пронађен је ручни ракетни бацач, двије тромблонске мине, експлозив, шест детонаторских каписли, седам ручних бомби, осам аутоматских пушака са 14 оквира, један пиштољ, као и 2.734 комада муниције различитог калибра.

У аутомобилу марке "бе-ем-ве", који је у власништву осумњичене А.Б, пронађена су три пиштоља, 203 комада пиштољске мунуције различитог калибра, једна ручна бомба, три електронске вагице за прецизно мјерење и готово 1,5 килограма кокаина, те око 180 грама канабиса.

У стану на Вождовцу пронађено је 0,53 грама кокаина и једна вагица за прецизно мјерење.

Главни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду Ненад Стефановић рекао је да тужилаштво у овом предмету сарађује са припадницима Службе за борбу против организованог криминала и тајне полиције БИА, те да се интензивно предузимају радње на откривању осталих чланова ове криминалне групе.

Он је нагласио да истрага треба да утврди све аспекте и околности дјеловања ове криминалне групе, те да ће у току истраге бити обављена неопходна вјештачења, испитани сјведоци и предузете друге неопходне радње ради утвђивања како је набављено пронађено оружје и са којим крајњим циљем.