latinica  ћирилица
30/09/2024 |  20:15 | Аутор: РТРС

Ђокић: Социјалисти у Костајници кључ за бољу општину и бољу Српску

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић рекао је у Костајници да су људи на кандидатским листама гаранција за остварење онога што пропагирају политикама и програмима.
Социјалистичка партија - Фото: Уступљена фотографија
Социјалистичка партијаФото: Уступљена фотографија

- То су поштени, часни људи, стручњаци у областима којима се баве и надасве добри људи. Желимо стабилну Српску и да млади људи нашу републику препознају као такву, као мјесто гдје има будућности за њих. Желимо да окренемо ток миграција, покушавамо да будемо визионари, увијек смо били претеча нечег новог и иновативног, желимо да промовишемо потребу економског напретка као главног предуслова очувања нашег идентитета. Очување нашег идентитета и уставно-правног уређења је предуслов напретка - рекао је Ђокић.

Једино ћемо се, како је истакао, економским оснаживањем Републике Српске моћи изборити са спољним притисцима и одупрети свим условљавањима којима смо изложени, а који блокирају наш напредак.

Политика економског снажења је кључ свега, кључ сваке промјене на боље, кључ за бољу Српску.

Носилац листе ОО СП Костајница Милош Штековић је истакао да Социјалистичка партија у Костајници има дугу традицију, да учествује у раду локалне самоуправе, те да су као одборници практично од њеног оснивања и тако дали значајан допринос развоју општине Костајница.

- Овај пут очекујемо три одборничка мандата, на тај начин бисмо могли наставити да ефикасно учествујемо у локалној власти, као што смо и у претходне четири године, јер смо имали предсједника Скупштине општине Костајница из наше партије и дали смо пуно допринос развоју наше локалне заједнице. Наши приоритети за наредни период су стварање услова за запошљавање младих и спречавање одлива становништва. Такође, морали бисмо активно да се позабавимо односима у привреди, како бисмо омладини пружили прилику да раде. Такође, треба радити на омогућавању одређених повластица које се тичу градње кућа и станова, посебно с обзиром на то да је у припреми закон о ослобађању од ПДВ-а при куповини прве некретнине - рекао је Штековић.

Штековић се захвалио Влади Републике Србије и Влади Републике Српске за сву прекопотребну логистичку и финансијску помоћ након непогода које су задесиле ову општину у периоду од 2019. године до данас.

Предсједник ОО СП Костајница Марко Чолић је истакао да Социјалистичка партија није партија конфликта, те да су зато успјели да саставе одличну листу на којој се налази чак осам бораца прве категорије.

Социјалисти у Костајници подржавају кандидата СНСД-а за начелника Николу Јањетовића.