latinica  ћирилица
30/09/2024 |  18:44 ⇒ 18:46 | Аутор: Агенције

Милојевић направио велике промјене

Пред Црвеном звездом је тежак изазов на гостовању Интеру у Лиги шампиона (уторак, 21 час). Нема дилеме да је италијански гигант фаворит по практично свим сегментима и у таквој улози би био и против много скупљих и квалитетнијих састава од Звездиног. Међутим, тренер Владан Милојевић спреман је да уђе у битку систем на систем са колегом Симонеом Инзагијем.
ФК Црвена звезда (Фото: crvenazvezdafk.com) -
ФК Црвена звезда (Фото: crvenazvezdafk.com)

Умјесто стандардних 4-3-3 или 4-2-3-1, Милојевић је према сазнањима спортских портала, одлучио да изведе поставку са тројицом штопера у класичних 3-5-2 и на тај начин се супростави Нероазурима.

Свјестан да ће домаћин имати посјед, што је одлика Интера, српски стручњак ће поставити чврст блок у и испред одбране са неколико промјена у тиму.

Обновљена повреда голмана Омрија Глазера на мечу против Железничара, ипак, није безазлена и тешко ће бити спреман да почне меч. Љекарски тим чини све да га оспособи, али су реалније шансе да на гол стане Марко Илић.

Уколико се не деси неки чудесан преокрет и преузме огроман ризик, готово сигуран је српски репрезентативац између статива.

Испред њега би требало да буде штоперска тројка Вања Дркушић - Урош Спајић - Насер Ђига и то је можда разлог што је Милојевић посљедњи тренинг одрадио баш у Београду, а не на Сан Сиру као што је углавном пракса.

Позиције винг бекова покриваће Јунг Ву Сеол на десном и Питер Олајинка на лијевом боку.

Корејцу није страна позиција на десном боку, та нога му је јача и све до повреде Огњена Мимовића играо је лијево, али сада ће бити уз другу аут линију. На лијевом боку дејствоваће Олајинка који ће морати да обрати више пажње на дефанзиву него уобичајено, што му није страно с обзиром на то да је већ то играо.

Везни ред је резервисан за Раду Крунића и Тимија Макса Елшника, док би још једно изненађење требало да представља изузетно талентовани Андрија Максимовић од првог минута. Мјесто у најбољих 11 изборио је одличном партијом у вјечитом дербију и сада га чекају велике позорнице Милана и Лиге шампиона да се представи Европи у правом свјетлу.

Напад је резервисан за тандем Мвупа Силас - Шериф Ндиаје и ту није било недоумице. Обојица су били расположени против Партизана, прије свега Сенегалац са хет-триком и добио предност у односу на Бруна Дуартеа.

Највјероватни састав Црвене звезде би на Сан Сиру требало да изгледа овако:

Илић (Глазер) – Дркушић, Спајић, Ђига – Сеол, Крунић, Елшник, Максимовић, Олајинка – Силас, Ндиаје.

Што се тиче ривала, бар на основу италијанских медија, Инзаги би требало да изведећу:

Зомер – Павар, Де Фрај, Бастони – Дамрис, Зјелински, Фратези, Чалханоглу, Ди Марко – Тареми, Мартинес.