latinica  ћирилица
30/09/2024 |  18:30 ⇒ 18:57 | Аутор: Б92

Инзаги пред Звезду: Биће то утакмица пуна замки

Тренер Интера из Милана Симоне Инзаги изјавио је пред меч другог кола Лиге шампиона са Црвеном звездом да је потребно показати концентрацију и континуитет добрих игара.
Симоне Инзаги (фото:EPA-EFE/MATTEO BAZZI) -
Симоне Инзаги (фото:EPA-EFE/MATTEO BAZZI)

Фудбалери Интера и Црвене звезде сутра од 21 час играју меч другог кола Лиге шампиона на стадиону "Ђузепе Меаци".

Инзаги је на конференцији за новинаре пред меч рекао да је потребно да његов тим буде врло пажљив у игри са Звездом, јер се ради о добро уиграном тиму који се одлично показао у првенству.

- Биће то утакмица пуна замки за нас, морамо да будемо спремни и да покажемо континуитет досадашње игре. Концентрација је врло важан елемент и морамо да се боримо за наше принципе. Звезда ја почела 20. јула и имају девет утакмица у првенству, имају одличне елементе игре тако да морамо да будемо врло пажљиви - додао је Инзаги.

- Добро су утренирани и имају одличне играче. Видјели смо њихове посљедње мечеве и добро их анализирали. Црвена звезда је здрав тим који је јак у домаћој лиги. Европски мечеви су увијек тешки и мораћемо да будемо максимално пажљиви у процјенама опасних ситуација - рекао је Италијан.

Оно што је најинтересантније је да је открио неке од чланова стартне поставе.

- Зјелински и Дамфрис ће стартовати против Црвене звезде. Што се тиче везног реда, још процјењујем ко ће поред Зјелинског играти од старта. Преостала су два мјеста, а попуниће их Чалханоглу или Аслани, односно Мкитаријан или Фратези. Још се нисам одлучио за нападаче. Било који од четири нападача може играти, али још не знам ко ће почети - рекао је Италијан.

Такође је признао да његов тим мора да ради на томе да прима мање голова.

- Разговарали смо о два примљена гола против Удинезеа. Увијек морамо да се побољшавамо. Код првог гола, Тирам непотребно излази напред. Тим мора заједно да изађе, да очисти казнени простор. Уз Димарка, потребан је још један играч. Тим мора боље да се позиционира. Затим код другог гола, читао сам да је крив један играч, али поново, то је колективна грешка. Не смијемо наставити да примамо голове на овај начин - искрен је био Инзаги.

Подсјетимо, на старту Лиге шампиона, Интер је ремизирао без голова са Манчестер Ситијем у Енглеској, док је Звезда код куће са 2:1 поражена од Бенфике.