latinica  ћирилица
30/09/2024 |  18:28 ⇒ 20:48 | Аутор: РТРС

Нервоза у бањалучком ПДП-у због тешких оптужби кадрова који су напустили одборничку листу (ВИДЕО)

То што су Љубиша Анчић и Наташа Мирошљевић Шестић, напуштајући кандидатску листу ПДП-а у Бањалуци, саопштили јавности, није се допало врху странке па су оштрицу окренули према медијима који су објавили саопштења.
Бањалука - Фото: РТРС
БањалукаФото: РТРС

Док врх странке кривца не тражи у својим редовима већ на другим адресама, правник и одборник ПДП-а у Скупштини града Милко Грмуша каже да за све неко треба да одговара - или за лажне оптужбе или за почињено кривично дјело. Очекује да све истраже.

Пола ПДП-а се ишчуђава и посматра шта се дешава у њиховој партији у Бањалуци. Да су одавно сврстани у најмање два табора није непознато као ни то да се Грмуша давно дистанцирао од дијела руководства странке.

Грмуша, правник у струци, каже да лично не познаје кадрове који су напустили одборничку листу ПДП-а, али да наводе о планирању могућих немира у току изборне ноћи и склањању документације у Градској управи - хитно треба провјерити. Грађане, каже, не занима шта се дешава у некој политичкој партији, већ рад функционера, без обзира којој политици припадали.

- Мени као правнику и одборнику је пуно важније да директор, како сам ја разумио једног јавног градског предузећа, износи читав низ тешких оптужби на рачун врха градске администрације и потпуно је јасно да само једна страна ту може бити у праву или су те тврдње тачне или нису. Ако те тврдње нису тачне, онда тај директор треба кривично да одговара за клевету, ако су те тврдње тачне онда надлежни правосудни органи треба да дођу у Градску управу и испитају шта се ту ради и које је кривично дјело у питању - каже Грмуша.

Тако не мисли градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић. У видео снимку, који је поставио на друштвене мреже, тврди како неко наводно припрема хапшење њега или неког од његових сарадника. Отишао је и корак даље. Умјесто да одговори због чега му је двоје сарадника окренуло леђа, за све му је крив РТРС.

- "Драшко планира себи да запали ауто" - знате ли ви колико је то озбиљно? Неко ће рећи да је то неозбиљно. Ја хоћу себи да запалим. Шта кад се то сутра деси. Мени је стављена мета да сам самом себи урадио, сви други су ослобођени било какве одговорности и то ради РТРС у овој најпрљавијој кампањи - тврди Станивуковић.

Градоначелника подсјећамо да је РТРС само пренио саопштење Љубише Анчића и Наташе Мирошљевић Шестић. Понављамо дио саопштења:

- Спреман је и да себи запали аутомобил или на други начин себе учини жртвом. Планира да у изборној ноћи изазове дестабилизацију Републике Српске, немире и хаос. Већ данима траје очајнички покушај да се прикрију сви трагови и документи који би након окончања мандата могли бити предмет интересовања надлежних органа. Небојша Дринић, у име Драшка Станивуковића води акцију уништавања доказа који свједоче о њиховим приватним интересима и везама са тајкунима.

Грмуша каже да је због свега неопходно утврдити кривичну одговорност и да неко треба да одговара или за лажне оптужбе или за почињено кривично дјело.

- Јавни функционери тако их требамо третират без обзира у којој су партији раде једни за друге врло озбиљне ствари и оптужбе и надлежни органи треба да пресјеку ко је у праву. Најгоре и најмонструозније би било да на крају вук поједе магарца и да се ништа око тога правоснажно не заврши, а мора - каже Грмуша.

Док се Станивуковић грчевито бори, не бирајући кога ће оптужити, о каквом је политичару ријеч можда најбоље говори свједочење Давора Драгичевића о догађајима из 2018.

- На састанку у кући Драшка Станивуковиће, на којем сам присуствовао са члановима групе Правда за Давида, а гдје је била присутна и Јелена Тривић они су износили неке мени стране идеје да се донесу неке плинске боце. Искључиво је њихова идеја била да се то постави пред НСРС. Ја сам то аутоматски одмах одбио и нисам размишљо о томе. За ово све што говорим постоје релевантни свједоци овог догађаја. Такође је било говора, ако се то не успије, да се проба ући у зграду РТРС. Документи постоје - рекао је Драгичевић.

Тако би ваљда и Драшко Станивуковић о свему што говори требало да има доказе.