latinica  ћирилица
30/09/2024 |  18:08 | Аутор: СРНА

Додик: Очекујем побједу у Љубињу

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да очекује да ће кандидат ове странке за начелника општине Љубиње Божидар Ћузулан и одборничка листа побиједити на локалним изборима како би коначно Љубиње могло да има добру конекцију са републичким институцијама.
Додик у Љубињу - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Додик у ЉубињуФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

- Општине у којима је на власти СНСД показују значајне резултате - рекао је Додик уочи трибине СНСД-а у Љубињу.

Он је додао да је овдашњим људима познато да је Невесиње прије осам година било у тешкој социјалној, комуналној, инфраструктурној ситуацији, а да су успјели да то поправе.

- Данас нам је потребан наш начелник овдје и наша већина да можемо да радимо. Овдје смо имали власт која је игнорисала републичке институције и није показивала иницијативу у том погледу. Увијек су покушавали да направе представу како Република неће, а они ништа нису покушавали да направе на начин како је то предвиђено . рекао је Додик.

Кандидат СНСД-а за начелника општине Љубиње Божидар Ћузулан изјавио је да ће, ако добије повјерење грађана, приоритет у раду бити породица, млади и инфраструктура.

Ћузулан је рекао да ће радити на томе да макар један родитељ у вишечланим породицама, са четворо и више дјеце, добије запослење, што би уз подршку коју даје Влада Српске овим породицама било довољно за нормално функционисање.

- Радићемо на томе да понудимо нашим младим људима, који сада одлазе из Љубиња, једну стамбену јединицу коју ћемо финансирати путем Владе Републике Српске и да тако задржимо наше младе брачне парове, јер данас долази у питање опстанак средње школе и осталих општинских институција, а тиме би у питање дошао и опстанак Љубиња - рекао је Ћузулан.

Он је додао да ће се радити на рјешавању проблема водовода у овој општини, односно да ће у сарадњи са Владом Српске радити на пројекту промјене азбестних цијеви.

На централној трибини представљени су кандидати СНСД-а за одборнике у Скупштини општине Љубиње и кандидат СНСД-а за начелника општине.