latinica  ћирилица
30/09/2024 |  16:48 | Аутор: АТВ

Дринић преварио угоститеља за 5.000 КМ, покренута истрага

На предизборном скупу ПДП-а, који је синоћ одржан у Бочцу, дошло је до мањег инцидента када се код шатора појавио угоститељ Жељко Видачковић тражећи кандидата за одборника Небојшу Дринића, познатог као Дрина Трећина, тврдећи да га је преварио за 5.000 КМ.
Небојша Дринић - Фото: РТРС
Небојша ДринићФото: РТРС

Видачковић је на скуп дошао како би тражио да му Дринић, који важи за десну руку градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића, врати новац који му је исплатио у кешу да би му учинио одређену услугу. Међутим, ни услугу, ни новац није добио, пише АТВ.

АТВ наводи да је био спреман и да Дринића гађа јајима, која су наводно пронађена у његовом возилу, али је инцидент избјегнут јер се Дринић у том тренутку није затекао под шатором. Због свега је реаговало обезбјеђење и полиција. Видачковић је Дринића на крају пријавио и о свему је обавијештено Републичко јавно тужилаштво Републике Српске које је наложило да се спроведе истрага и саслушају сви свједоци у циљу формирања предмета против Дринића.

Жељко Видачковић испричао је за АТВ да је у Бочац дошао приватним послом, односно како би обишао свој шатор на којем се прослављао рођендан. Када је видио да се у близини налази шатор, на којем се одржава трибина ПДП-а, одлучио је да од Дринића тражи свој новац.

- Дошао сам на скуп и питао да је ли ту Небојша Дринић, да ми врати мојих 5.000 КМ. Тај новац сам му дао за услугу запослења, односно радног мјеста. Обезбјеђење ми је пришло и питало: Шта је проблем? Објаснио сам да сам другим послом дошао ту, али да сам, када сам видио скуп, одлучио да од Дринића тражим своје паре - испричао је Видачковић.

Он каже да му је обезбјеђење рекло да ”није ни вријеме ни мјесто за то”, те им је одговорио да то није било ни онда када је дао новац, када нико није реаговао.

- Послије ми је пришао полицајац и одвео ме до службеног возила. Рекао сам му да ништа нисам урадио. Никога нисам гађао, нити био под шатором. Касније сам отишао у ПС Лауш гдје сам дао изјаву - рекао је Видачковић.

На упит АТВ-а у ПУ Бањалука наводе да је током трибине политичке партије у Бочцу једна особа у присуству више лица рекао да ће једног члана партије гађати јајима, ако му не да одговор на питање.

- Из превентивних разлога, како не би дошло до нарушавања јавног реда и мира, наведена особа је од стране полицијских службеника удаљена са јавног скупа и позван у Полицијску станицу Бањалука – Лауш, ради обављања информативног разговора. Та особа није привођена, јер покушај прекршаја није кажњив - наводе у полицији.

На питање да ли ће Дринић бити саслушан на околности узимања новца од Видачковића, те тврдњи о превари у ПУ Бањалука одговарају: "У вези сивх осталих упита, обавјештавамо вас да је подносилац пријаве саслушан, да је обавијештено надлежно тужилаштво, те слиједи даљи рад на комплетирању предмета и достављања извјештаја тужилаштву на коначну одлуку".