latinica  ћирилица
30/09/2024 |  16:38 ⇒ 16:48 | Аутор: РТРС

Станивуковић: Циљ им је ухапсити мене као градоначелника бар на један дан

Данас савршено добро знам да им је циљ ухапсити мене као градоначелника бар на један дан, како би ме представили као криминалца. Онда су рекли, можда је то пуно, хајмо некога из његовог окружења, рекао је Драшко Станивуковић, кандидат ПДП за градоначелника Бањалуке и актуелни градоначелник.
Драшко Станивуковић -
Драшко Станивуковић

- Имамо савршене доказе о томе који је човјек кога звао из Тужилаштва, кога из полиције, па који дио новца је понуђен. Каже се, види, хоћеш ли да овај стан или овај новац добијеш за то, само направите штету. Ови кажу, гдје ћемо ми то, то је превише, онда они кажу, нема везе, само на дан, два. Пакујте аферу, пакујте снимак, пакујте процесе, пакујте све, само да се на најпрљавији начин покушају доћи до власти - додао је Станивуковић.

Истакао је да би већ прљава кампања могла постати још прљавија. Каже да за своје тврдње има необориве доказе.

- Мислили су да намјесте афере, а ми знамо шта је права истина. Ево, чекамо их на потезу, а онда ће чути које аргументе има ваш и садашњи и будући градоначелник. Рођен сам три дана пије лисице и идем три корака испред њих, на све ово што сте видјели, ми смо одговарали чињеницама. Знао сам још прије неколико мјесеци да ово раде и зато смо приступили свему на исправан начин, прикупљајући необориве доказе - каже он.

То је додаје, политика његових политичких противника – блати, измисли, намонтирај, намјести, поткупи и плати.

- На исти начин су ишли и према нашим кандидатима. Наравно, неко не издржи тај притисак. Мислили су да ни ја не могу да издржим, али код мене је баш супротно. Што већи притисак, ја боље дајем и више показујем. И боље умијем и боље знам, јер десет година радим под притиском, четири године радим под највећим притиском. И замислите, кажу, Драшко планира себи да запали ауто, па знате колико је то озбиљно. Шта ако се то сутра деси, мени је стављена мета да сам то урадио, сви други су ослобођени било какве одговорности – каже Станивуковић.

Тврди и да зна ко је звао Уставни суд како би била донесена одлука о паркинзима, али и ко стоји иза осталих афера које су обиљежиле ову кампању.

- Када неко види да губи, када нема своје политике, онда је спреман да игра на прљав начин. СНСД је то показао крађом два ћирилична слова, онда су се правили да се не зна ко је то украо, рекли смо им "ево вам снимак", када су кренули да праве гужве у саобраћају и да се праве луди, ми смо рекли "ево, аудио снимак у којем Ћурла каже назови Летића и правите гужве". Видјели смо шта све праве – од измишљених обојених револуција, да ћу ја, као градоначелник, да правим државни удар. А шта је са државним ударом 2018? Ко је тад уносио плинске боце? Јесам ли био на суду, јесам ли ослобођен свега тога? Нема ниједне тужбе, нема процеса, заустављен је? Ко је тада лагао – закључио је Станивуковић.