latinica  ћирилица
30/09/2024 |  15:56 | Аутор: РТРС

Ухапшена два лица на подручју Тузланског кантона

На подручју Тузланског кантона ухапшена су два лица - код једног је пронађена дрога, а друго по раније расписаној потрази, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона.
Полиција ФБиХ - Фото: РТРС
Полиција ФБиХФото: РТРС

Полиција је спроводећи планске активности на сузбијању и спречавању злоупотребе дрога и других кривичних дјела и прекршаја контролисала и легитимисала на подручју Тузланског кантона 333 лица, извршила контролу 229 возила, претресла 22 лица, као и седам мјера ограниченог кретања тзв. рације.

У претресима на подручју овог кантона пронађено је 10 паковања различитих величина дроге, два паковања биљне материје која асоцира на дрогу, пиштољ, 50 комада муниције, дигиталну вагу, регистарске таблице и друге предмете који могу послужити као докази у поступку.

О предузетим активностима обавијештено је Кантонално тужилаштво Тузла, а пронађени предмети и материје су изузети ради вјештачења и других истражних радњи.

Полиција наставља рад на документовању предмета, након чега ће Кантоналном тужилаштву поднијети одговарајуће извјештаје.