latinica  ћирилица
30/09/2024 |  15:31 | Аутор: РТРС

Драгичевић: Зашто инвеститори заобилазе Бањалуку?

Ако су мање општине у околини Бањалуке успјеле привући инвеститоре и покренути производне погоне онда је то могуће урадити и у нашем граду уколико за то постоји искрена воља, рекао је Александар Драгичевић, кандидат за одборника СДС-а Бањалука.
Александар Драгичевић - Фото: Уступљена фотографија
Александар ДрагичевићФото: Уступљена фотографија

Он наводи да мора постојати разлог због чега су све значајне инвестиције заобишле Бањалуку.

- Бањалука има природне ресурсе, образоване људе и стратешки положај, али за привлачење инвестиција је потребна политичка воља и конкретан план, а тога није било довољно. Бањалука се од некадашњег регионалног центра индустрије претворила у град у којем доминирају кладионице. То није пут просперитета - рекао је Драгичевић.

Он наводи да ће фокус његовог дјеловања бити инвестиције, истичући да је спреман искористити своје међународне контакте да отвори врата за инвеститоре и промовише Бањалуку као одредиште за улагања.

- Као каријерни дипломата и бивши амбасадор с дугогодишњим искуством у раду с међународним партнерима, свјестан сам потенцијала који Бањалука има. Моји контакти широм свијета могу бити кључни у довођењу озбиљних инвеститора који би наш град претворили у центар иновација и привредног раста - истиче Драгичевић.

Поручује да свака нова фабрика, сваки нови технолошки центар значи мање исељавања и више наде за наше друштво.