latinica  ћирилица
30/09/2024 |  14:11 ⇒ 16:10 | Аутор: РТРС

Предсједник Српске посјетио мљекару "Пађени" (ФОТО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је Мљекара "Пађени" код Билеће сјајан примјер породичног предузетништва настао из љубави породице Вукоје према овом послу.
Милорад Додик у посјети мљекари Пађени - Фото: РТРС
Милорад Додик у посјети мљекари ПађениФото: РТРС

- Овдје је технолошки ниво импозантан захваљујући ангажману стручњака који су усмјерени ка иновацијама и зато ова фирма стално јача - рекао је Додик новинарима након посјете Мљекари "Пађени", која запошљава више од 200 радника и дневно преради 70.000 литара млијека из цијеле Српске.

Додик је истакао да је захвалан и власницима и свим запосленима у тој мљекари, која показује да је билећа мјесто гдје млијеко долази на прераду, чак и из Бијељине, која се рачуна као много већи произвођач млијека.

- Ово је спој традиције, комерцијалне потребе тржишта и потрошача и ова фирма стално напредује и побољшава производњу", рекао је Додик и честитао свима на постигнутим резултатима.

Милорад Додик у посјети мљекари Пађени (Фото: РТРС)

Власник Мљекаре "Пађени" Ненад Вукоје рекао је да је са Додиком посјетио погоне у којима се прерађује око 70.000 млијека дневно, које се откупи од коопераната са подручја цијеле Републике Српске, а нешто и из Федерације БиХ.

- Ово је примјер да се и на овим просторима може стварати повољна привредна клима и однос према радној снази и запошљавању - рекао је Вукоје и додао да у љекари "Пађени" имају више од 200 радника и да извозе робу у десетак земаља окружења и ЕУ, а припремају и извоз у Јужну Кореју за потребе бродова крузера.

- Када постоји жеља, воља и храброст сигурно се може успјети у послу - рекао је Вукоје и додао да се овим породично баве већ 25 година и да сваке године улажу у иновацију производње.

Он је навео да у "Пађенима" имају шест технолога, пољопривредне инжењере, економисте и да су сви студенти добрих факултета и добар кадар који воде ту фирму.

Вукоје је навео да у Мљекари "Пађени" имају око 1.000 коопераната из Републике Српске и ФБиХ и да су ове године уложили 1,5 милиона КМ у нову халу са новом опремом која је неопходна за опстанак на тржишту.

Предсједник Српске је претходно воћара Милоша Поповића у Виноградима код Требиња, који је син погинулог борца.

Додик је посјетио и вишечлану породицу пољопривредника Ристе Пртила у селу Гомиљани код Требиња.