latinica  ћирилица
30/09/2024 |  13:56 ⇒ 13:59 | Аутор: СРНА

У љетној сезони више од 100.000 туриста на Јахорини

Јахорину је током 84 дана љетне сезоне посјетило више од 100.000 туриста који су остварили преко 155.000 пролаза на љетним атракцијама, чиме је постигнут нови рекорд, саопштено је из Олимпијског центра "Јахорина" поводом успјешно завршене сезоне.
Јахорина, љетња сезона - Фото: РТРС
Јахорина, љетња сезонаФото: РТРС

Највећи број посјета домаћих туриста забиљежен је из Бањалуке, Добоја, Зенице, Источног Сарајева, Мостара, са Пала, из Сарајева, Требиња, те осталих дијелова БиХ.

- Љетна сезона на Јахорини успјешно је приведена крају, а забиљежени резултати свједоче о растућој популарности ове олимпијске планине као дестинације која нуди атрактивне садржаје током године - истакли су из Олимпијског центра.

Из Олимпијског центра су навели да је ове године грађанима БиХ пружена јединствена прилика да уживају у атракцијама на планини по сниженим цијенама, захваљујући попусту од 50 одсто.

У саопштењу су подсјетили да је Центар током сезоне организовао четири промотивна периода за све посјетиоце, што је додатно допринијело великом интересовању, те истакли да су поносни што могу да кажу да је било посјета из свих крајева свијета.

Директор Олимпијског центра Дејан Љевнаић изразио је задовољство постигнутим резултатима, те истакао да се Јахорина континуирано развија и постаје лидер туризма у региону, захваљујући посвећеном раду запослених и подршци Владе Републике Српске.

- Наставићемо улагати у иновације и одрживи развој да бисмо задржали позицију једне од најатрактивнијих туристичких дестинација у региону - навео је Љевнаић.

Истакао је значајну подршку Министарства трговине и туризма Српске и министра Дениса Шулића, који је показао изузетну посвећеност развоју туризма у овом региону.

Према његовим ријечима, професионално ангажовање Шулића било је кључно за реализацију многих пројеката на Јахорини.

- Министра Шулића не видимо само као партнера већ и као истинског пријатеља Јахорине, чији је допринос у побољшању туристичке понуде непроценљив. Уз његову помоћ, успели смо постићи амбициозне циљеве, а уверени смо да ћемо у будућности заједно наставити постављати нове стандарде у туризму - истакао је Љевнаић.

Он је подсјетио на један од најважнијих догађаја сезоне - најмасовније тркачко такмичење у региону "Јахорина ултра трејл", које је током два дана привукло више од 5.000 посјетилаца.

Навео је и "Породични фестивал", који је окупио више од 1.000 посјетилаца из региона, пружајући породицама прилику да уживају у природи, али и да слушају предавања еминентних стручњака о здравим животним навикама.

Љевнаић је истакао да одрживост и екологија остају кључни приоритети за планину, тако да је организована акција чишћења Јахорине, у којој су учествовали радници Олимпијског центра са волонтерима.

Он је подсјетио и да је након 40 година отворен о Ски-центар "Игришта" у Власеници, чиме је покренута нова ера развоја ове регије, а чијој церемонији отварања су присуствовали угледни гости, укључујући предсједника Републике Српске Милорада Додика, којем Олимпијски центар дугује захвалност за континуирану подршку.

- Док затварамо врата успешне љетне сезоне, интензивне припреме за зимску сезону већ су у пуном јеку. Посебан новитет је отварање потпуно новог ски-лифта "Трново", нових ски-стаза, језера Прача, спајање расветом стаза Пољице са стазама Прача, што ће додатно обогатити нашу понуду и омогућити скијашима још боље искуство на стази - истакао је Љевнаић.

Из Олимпијског центра обавјештавају све скијаше и љубитеље зимских спортова да нова претпродаја ски-карата почиње у сриједу, 2. октобра, а сви који карте купе преко сајта Центра, моћи ће да остваре попуст од 10 одсто.