latinica  ћирилица
30/09/2024 |  13:41 ⇒ 13:58 | Аутор: РТРС

Братунац: Пронађено оружје, три лица ухапшена

Полицијски службеници Полицијске станице Братунац, лишили су слободе лица иницијала С.П. и Р.П., оба из Братунца, због постојања основа сумње да су починили кривична дјела "Изазивање опште опасности" и "Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја", а лице иницијала Ф.И. из Сребренице због постојања основа сумње да је починило кривично дјело "Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја".
Запљењено оружје - Фото: Уступљена фотографија
Запљењено оружјеФото: Уступљена фотографија

Полицијска станица Братунац је запримила пријаву да у братуначком насељу Бјеловац, лице иницијала С.П. пуца из ватреног оружја. Полицијски службеници ПС Братунац су поступили по наведеној пријави, те извршили увиђај на лицу мјеста којом приликом је пронађена једна чаура (патрон).

Радећи на документовању наведеног, а након прикупљених оперативних информација, полицијски службеници су на основу Наредбе Основног суда у Сребреници извршили претресе на три локације, које користе лица С.П., Р.П. и Ф.И., којом приликом је извршеним претресом куће и помоћних објеката које користи лице Р.П. и С.П. пронађена и одузета одређена количина оружја и муниције и то: аутоматска пушка, полуаутоматска пушка, оружје ручне израде, десет ручних бомби, девет оквира за аутоматску пушку и 933 комада муниције различитог калибра.

Запљењено оружје

Све даље мјере и радње на документовању кривичних дјела предузимају се под надзором поступајућег тужиоца.