latinica  ћирилица
30/09/2024 |  13:33 ⇒ 13:33 | Аутор: ТАНЈУГ

Милошевић: Вратио сам се јер вјерујем да могу да помогнем Партизану

Повратник на мјесто тренера фудбалера Партизана Саво Милошевић рекао је данас да се вратио јер вјерује да може да помогне клубу у тешком тренутку.
Саво Милошевић (фото: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ) -
Саво Милошевић (фото: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ)

- Прије само мјесец дана нисам ни помишљао да ћу се вратити у клуб. Мислио сам као и сви да ће Александар Станојевић дуго остати у клубу, али фудбал је такав. Једини разлог што сам се вратио у клуб што је Партизану потребна помоћ, а ја вјерујем да могу да помогнем -  рекао је Милошевић на конференцији за медије.

Бивши нападач Партизана је на клупи клуба наслиједио Александра Станојевића који је поднио оставку прошлог уторка послије серије од осам мечева без побједе у свим такмичењима која је кулминирала дебаклом у "вјечитом дербију" код куће против Црвене звезде (0:4).

Милошевићу (51) је ово други мандат на мјесту тренера Партизана, претходно је водио клуб од марта 2019. до септембра 2020. године.

Са "црно-бијелима" је играо групну фазу Лиге Европе у јесен 2019, а претходно је исте године освојио Куп Србије, побиједивши у финалу као гост Црвену звезду резултатом 1:0.

То је уједно и посљедњи пехар који је освојио Партизан.

Између два боравка у Партизану Милошевић је кратко био тренер љубљанске Олимпије и селектор Босне и Херцеговине.