latinica  ћирилица
30/09/2024 |  13:14 | Аутор: РТРС

Ристић: Тражили смо човјека, нашли смо Милета Пејчића

Знате ону причу о старцу који је фењером ишао кроз масу људи, а неко га питао шта тражи...? А он каже - тражим човјека. Е па драги моји Брочани, ја сам тог човјека и без фењера нашао - то је Миле Пејчић! Он је човјек који ће створити економске и привредне прилике које ће свим људима, без разлике, обезбиједити просперитетну Бијељину и Семберију, изјавио је на трибини у Броцу носилац кандидатске листе Републичке странке Српске за одборнике у Скупштини града Бијељина Славенко Ристић.
РСС - Фото: Уступљена фотографија
РССФото: Уступљена фотографија

Ристић је истакао да је за реално бољу Бијељину важно бирати људе који су се школовали за послове које обављају, а не подобне.

- Народ Семберије не смије чекати да му било ко удијели новац или било какву помоћ. Ја сам из ничега створио успјешне компаније и зато не дозвољавам да нам живот у нашој локалној заједници кроје они који нису ни чекић направили. Ви, вриједни пољопривредници из Броца и наши хранитељи, заједно са мном, са Милетом Пејчићем и Републичком странком Српске можете учинити да се поносимо нашом Бијељином и Семберијом - нагласио је Ристић, додавши да Бијељинке и Бијељинци не смију живјети у страху и оковима.

Кандидат РСС за градоначелника Бијељине Миле Пејчић рекао је да му је драго што се у Броцу поздравио са својим саборцима из Одбрамбено-отаџбинског рата.

- У рату сам бранио свој народ од безумља, добили смо Републику Српску у којој наша дјеца расту слободна, али за ситуацију каква је тренутно у Бијељини и Семберији, ја се нисам борио. Борио сам се за град у којем се његују добри међуљудски односи, води дијалог, гдје се преговара и договора о новим инвестицијама и пројектима, за град који има ефикасну Градску управу. Међутим, данас од тога немамо ништа. Имамо градску касу у огромном дефициту. Ја ћу то промијенити, гарантујем вам - поручио је Пејчић.

Он је истакао да ће, када постане градоначелник Бијељине, свакога мјесеца обилазити мјесне заједнице и у сваком тренутку бити у току о проблемима које мјештани имају.

- Разговараћемо, биљежићемо проблеме и рјешавати их у што краћем року. Само тако можемо функционисати. Доста нам је свађа и подјела – нагласио је Пејчић.

На трибини у Броцу, која је организована у Дому културе, осим Славенка Ристића и Милета Пејчића присутнима су се обратили кандидати РСС за одборнике у Скупштини града Бијељина Младен Петровић и Данијел Перић, те предсједник Мјесног одбора РСС Бродац Бојан Макарић.