latinica  ћирилица
30/09/2024 |  13:00 ⇒ 13:01 | Аутор: РТРС

Јокић: Поштовати закон приликом доношења одлука у Скупштини Града Бањалука

Након одлуке Уставног суда Републике Српске да прогласи незаконитим Правилник о условима, начину коришћења, организацији, начину наплате и контроле паркирања на јавним паркиралиштима, јасно је да је Бањалука запала у институционалну кризу. Све претходне власти у Бањалуци су имале заједничко - да не поштују законе и институције, изјавио је Александар Јокић, кандидат за одборника Скупштине града Бањалука на листи Бањалука зове.
Александар Јокић - Фото: Уступљена фотографија
Александар ЈокићФото: Уступљена фотографија

Како је навео у саопштењу, Уставни суд је већ раније утврдио да су измјене Регулационог плана претходне власти биле незаконите и да је тај начин рада пригрлила и ова власт.

- Многе друге незаконите одлуке и одлуке лишене свијести о јавном интересу, изгласане су од стране скупштинске већине у Бањалуци. Зато се као кандидат за Скупштину града Бањалука на листи Бањалука зове, заједно са Сашом Лазићем Медом и осталим кандидатима, залажем за ригорозно поштовање начела законитости приликом доношења одлука у Скупштини Града, вођење рачуна о јавном интересу приликом доношења одлука, те за јачање и деполитизацију градских институција - истиче Јокић.

Она је навела да то морају бити примарни циљеви ако желимо да "наш град вратимо грађанима и да он поново буде мјесто за породични живот".

- Све друге теме и сва друга питања се исправно и дугорочно могу ријешити само унутар овако постављеног оквира дјеловања. У противном ће то бити незаконита, политички подобна, тренутна рјешења актуелних власти, без обзира на потребе и жеље грађана - истиче Јокић у саопштењу.