latinica  ћирилица
30/09/2024 |  12:45 ⇒ 12:50 | Аутор: РТРС

Мекињић: Побољшање пронаталитетних мјера приоритет је ДНС-а

Повећање накнаде за свако рођено дијете и већа издвајања за вишечлане породице у Градишци приоритет су ДНС-а, рекао је за Срну носилац одборничке листе за градску Скупштину ове странке Славко Мекињић, те навео да је очување прородице као темеља друштва, кључна тачка у програму ДНС-а.
ДНС - Фото: илустрација
ДНСФото: илустрација

- Заједно са коалиционим партнерима треба да пронађемо начин да проширимо капацитете постојећих и изградимо нове вртиће, да би свако дијете имало мјесто у предшколским установама - поручио је Мекињић.

Каже да је потребно издвојити средства за набавку уџбеника за ученике од петог до деветог разреда као и пружити додатну финансијску подршку вишечланим породицама.

- Финансирањем и стипендирањем ученика из вишечланих породица дајемо подршку у будућности. На овај начин подстичемо пронаталитетну политику - рекао је Мекињић.

Он каже да се ДНС чврсто залаже за очување културе и традиције српског народа, као и ћирилице, те ће предложити подстицаје за оне привреднике који ћирилицу користе приликом истицања назива предузећа на пословним објектима.

- Када је ријеч о привреди, ДНС ће посветити много пажње малим и средњим предузећима којима ћемо дати подршку јер Градишка има повољан географски положај и надамо се да ће и новоизграђени мост преко Саве побољшати привредни амбијент - закључио је Мекињић.

ДНС у Градишци на Локалне изборе излази са пуном листом од 35 кандидата за одборнике, а на листи за градоначелника, заједно са још пет странака, подржали су кандидата СНСД-а Зорана Аџића.