latinica  ћирилица
30/09/2024 |  12:10 ⇒ 12:12 | Аутор: РТРС

НПС за боље услове у школама и иновације у настави

Кандидат Народне партије Српске /НПС/ за одборника у Скупштини града Приједора Сања Муњиза изјавила је данас да ће се борити за боље услове за рад у школама, односно за адаптацију, обнову и доградњу школских објеката, будући да долази из области образовања и васпитања.
НПС - Сања Муњиза и Данијела Дроњак - Фото: СРНА
НПС - Сања Муњиза и Данијела ДроњакФото: СРНА

Она сматра да је важно почети полако потискивати традиционалну наставу и уводити модерну иновативним приступима и технологијама.

- Због великог броја младих људи који одлазе и велике стопе незапослености, било би потребно усагластити тржиште рада са образовним системом како би се та дјеца, кад заврше школовање, што прије могла запослити - рекла је Муњиза на конференцији за новинаре у Приједору.

Кандидат НПС-а за одборника у Скупштини града Приједора Данијела Дроњак изјавила је да ће се залагати за већа средства када су у питању пронаталитетне мјере, за увођење нове буџетске ставке из које би се суфинансирала куповина сеоских имања за младе и младе брачне парове који желе да живе на селу, а за оне који већ живе да се довољно финансијски оснаже како би и даље остали на својим имањима.

- Посебну пажњу посветићу мајкама које су родиле троје и више дјеце, увести грант из којег би једнократно помогли мајкама. Постојоће пронаталитетне мјере треба финансијски повећати како би обухват оних који их користе био већи - рекла је Дроњак.

Она је додала да би на примарном здравственом нивоу требало формирати центар за репродуктивно здравље, те најавила да ће, ако добије повјерење грађана, одборничку накнаду дати социјално-хуманитарним организацијама.