latinica  ћирилица
30/09/2024 |  12:09 ⇒ 12:16 | Аутор: СРНА

Хапшења због злоупотребе дроге и учешћа у саобраћајним незгодама под дејством алкохола

Два возача, из Прњавора и Котор Вароша, ухапшена су јер су возећи под дејством алкохола учествовали у саобраћајним незгодама, док је на подручју Бањалуке слободе лишено шест лица код којих је пронађена дрога.
Полиција Српске - Фото: РТРС
Полиција СрпскеФото: РТРС

Прњаворска полиција је у мјесту Доњи Гаљиповци у суботу, 28. септембра, ухапсила лице Ж.Т. из Прњавора јер је учествовало у саобраћајној незгоди, а утврђено је и да је имало 1,97 промила алкохола у крви.

Лице С.М. из Котор Вароша ухапшено је у петак, 27. септембра, јер је учествовало у саобраћајној незгоди са материјалном штетом, а алкотестирањем је утврђено да је имао 1,67 промила алкохола у организму.

Полицијска управа Бањалука апеловала је да сви учесници у саобраћају поштују законске одредбе, а посебно да возачи моторних возила не управљају возилом под дејством алкохола, јер је таква вожња опасна.

Полиција је у акцији спречавања злоупотребе дроге ухапсила и прекршајно санкционисала лица М.Ч, З.Ј, М.Т, Т.Ћ. и Н.Б, из Бањалуке, те Ј.Л. из Словеније. Код Ј.Л. пронађена је одређена количина марихуане, а код Т.Ћ. кокаин.

Лица М.Ч, З.Ј, М.Т. и Н.Б. одбила су да се подвргну испитивању на присуство дроге у организму и уручен им је прекршајни налог због почињеног прекршаја из безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.

О наведеном је обавијештен дежурни судија Основног суда у Бањалуци.