latinica  ћирилица
30/09/2024 |  11:31 ⇒ 12:30 | Аутор: СРНА

Краљевић: Приоритет - запошљавање грађана и завршетак започетих пројеката

Кандидат СНСД-а за начелника општине Власеница Мирослав Краљевић вјерује да ће добити повјерење грађана и у новом мандату обезбиједити даљи напредак ове локалне заједнице обезбјеђивањем нових радних мјеста и реализацијом приоритетних пројеката, међу којима су завршетак изградње Саборног храма посвећеног Светој Тројици и студентског дома.
Мирослав Краљевић - Фото: СРНА
Мирослав КраљевићФото: СРНА

Краљевић је рекао Срни да ће наставити улагање у образовање додјелом стипендија, те издвајање за младе, подстицање пронаталитетне политике, улагање у развој пољопривреде и туризма.

Он је поручио да ће сачувати села и повезати их са центром изградњом путне инфраструктуре, подсјећајући да је урађено више од 50 километара локалних путева.

Краљевић је рекао да ће се борити за добробит свих грађана унапређењем пословног и инвестиционог окружења и додао да подједнако брине о свим категоријама становника - пензионерима, ратним војним инвалидима, а посебно рањивим категоријама.

- У близини основне школе и предшколске установе почела је изградња дјечијег игралишта које ће бити уређено у складу са највишим стандардима. Планирамо реконструкцију и уређење борачког гробља, изградњу затворене пијаце-тржнице, централне гараже, те путне и комуналне инфраструктуре - истакао је Краљевић.

Према његовим ријечима, у Власеници се тренутно пуним капацитетом ради на путној инфраструктури, нарочито у руралним подручјима, те на уређењу електромреже, спортске инфраструктуре, друштвеним садржајима и унапређењу туристичке понуде, а у току је и изградња кардио стазе уз магистрални пут Власеница-Хан Пијесак.

Краљевић је нагласио да је током његовог мандата начелника Власенице, између осталог, у насељу Топлик изграђена зграда за породице из категорије избјеглих и расељених, потом понос Власенице-Трг српских бораца, кружна раскрсница, зграда Полицијске станице, Ватрогасни дом, санирана је зграда Општинске управе, а круна свега је Ски-центар "Игришта".

Он је навео да велики потенцијал за развој здравства представља трећи објекат - јужно крило Дома здравља, некадашња болница и ратна болница која је погодна за реконструкцију и адаптацију у Дому за стара лица.

- Општина Власеница напредује дуги низ година, али тај напредак није дошао преко ноћи, већ уз много рада и труда. Када сам 2016. године изабран за начелника, многа предузећа су била "потопљена". Да се стабилизују и дођу на нулу било нам је потребно шест година. Данас са задовољством могу рећи да послују позитивно - рекао је Краљевић.

Он је нагласио да, с обзиром на то да се Власеница сврстава у ред неразвијених општина и да располаже скромним буџетом, све што су до сада реализовали не би било могуће без подршке републичких институција, предсједника и Владе Републике Српске.

Краљевић је истакао да Општинска управа има неизмјерну подршку предсједника Српске Милорада Додика, те изузетну сарадњу са ресорним министарствима.