latinica  ћирилица
30/09/2024 |  11:10 ⇒ 11:10 | Аутор: ТАНЈУГ

Милина: Полицајци у Хрватској носиће камере од наредне године

Поводом најаве да ће хрватски полицајци носити камере на одјећи, директор хрватске полиције Никола Милина каже да иако је према многим страживањима Хрватска међу најбезбједнијим државама, не смију се успавати.
Полиција Хрватске - Фото: РТРС
Полиција ХрватскеФото: РТРС

Милина је за увођење камера које ће носити полицајци рекао да је ријеч о пројекту који креће са јавном набавком и биће у примјени од наредне године.

- Имали смо пилот пројект, видјели смо искуства других земаља, добре и лоше стране, али не видимо ту ништа лоше, напротив, видимо ту бољитак и за полицијског службеника који може сигурно и професионално поступати, а видимо и бољитак за грађане да им се не крше на било који начин људска права - рекао је Милина за ХРТ.

Говорећи о мигрантима, он је рекао да је притисак континуиран, али да се хрватска полиција с њим ефикасно носи.

- Ми смо чак увели нове алате за борбу против кријумчарења људи. Не би овај резултат који је споменут, 1500 ухваћених кријумчара само ове године, дошао сам од себе. То је један производ који сада, ми носиоци на овој рути и оперативне акције Зебра, гдје се укључује све већи број земаља, од Француске, Румуније, Њемачке -  навео је Милина.