latinica  ћирилица
30/09/2024 |  09:14 ⇒ 11:33 | Аутор: СРНА

Драгојевић Стојић: Имамо јасан план и програм

Кандидат СДС-а за градоначелника Приједора Маја Стојић Драгојевић рекла је да имају јасан план и програм, те да су спремни да преузму одговорност за град Приједор, ако им грађани укажу повјерење 6. октобра.
Маја Драгојевић-Стојић (фото: facebook.com/majadragojevicstojic) -
Маја Драгојевић-Стојић (фото: facebook.com/majadragojevicstojic)

Стојићева очекује да ће у Приједору излазност бити већа него прије, а не међу најнижим као што је раније био случај.

Она је изјавила Срни да на предизборним активностима СДС-а не говори против свога противкандидата већ позива људе да се одлуче да ли су задовољни актуелном влашћу или нису.

Стојићева сматра да је приоритет трансформисати Градску управу у експертску, гдје ће људи бити бирани путем јавних и отворених конкурса по стручности, као и учинити је транспарентном до нивоа да сваки рачун и трошак буде доступан јавности на увид, јер је то новац грађана Приједора.

- Свакодневно четири-пет година максимално радимо с нашим суграђанима, са низом стручних људи из различитих области. Имамо експерте који сутра могу да преузму сва одјељења у Градској управи и да то буде за добро свих нас, а не само појединаца - додала је Стојићева.

То, према њеним ријечима, даје простор да људе који су из Приједора отишли да се школују или да раде, стимулише да се врате тако што ће им бити доступна адекватна радна мјеста.

- Пензионерима се свакодневица може олакшати бесплатним градским превозом, доступнијом здравственом заштитом и смањењем листа чекања у болницама. Родитељима је приоритет мјесто у вртићу, борцима Одбрамбено-отаџбинског рата бољи стандард, селу путна и комунална инфраструктура, струја и вода, пољопривреди модернизација и сигуран пласман производње - додала је Стојићева.

Стојићева је рекла да грађани Приједора 6. октобра имају једноставан избор између два кандидата, оцијениви да је у питању референдумска ситуација.

- Град Приједор заслужује боље. Број људи на нашим догађајима показује колико њих подржава нашу причу, борбу и која је то подршка. Имамо јасан план и програм, спремни смо да преузмемо одговорност за град Приједор и потпуно смо спремни да побиједимо 6. октобра - закључила је Стојићева.