latinica  ћирилица
30/09/2024 |  08:39 | Аутор: РТРС

Ивановић: Улагање у образовање је улагање у будућност

Кандидат СНСД-а за градоначелника Зворника Бојан Ивановић сматра да је улагање у образовање, прије свега младих, предуслов да се град, регија и Република Српска развијају и напредују у економској, привредној, политичкој и свакој другој области.
Бојан Ивановић - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Бојан ИвановићФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Улагање у образовање младих је улагање у будућност, то никако не смијемо изгубити из вида, јер корак са технолошком будућношћу, чији смо и сада свједоци, могу да прате млади образовани људи - рекао је Ивановић који је актуелни градоначелник Зворника.

Он је подсјетио да је Градска управа у овој години издвојила више од пет милиона КМ за стварање услова за што реалнији комфор у инфраструктури образовања, те додао да ће се тај тренд у овој, као и наредним годинама, наставити.

- Проширујемо капацитете Дјечијег вртића Наша радост отварањем новог одјељења у насељу Б-блокови, преузели смо вртић Алумине и радимо на додатном проширењу капацитета ове установе, чиме ће бити обухваћена сва дјеца за боравак у дјечијем вртићу и више неће бити такозване листе чекања - рекао је Ивановић.

Он је навео да се развојни инфраструктурни тренд одвија и у основном, средњем и студијском образовању на подручју града, с циљем да ученици и студенти имају одговарајуће услове за редовно школовање.

Говорећи о области водоснабдијевања на подручју Зворника, Ивановић је навео да је његов план да свако домаћинство на подручју града добије воду из градског водовода.

- Тренутно градимо водовод у насељима Локањ-Пилица, друга фаза, којим ће бити омогућено да се прикључи 540 домаћинстава на градски водовод - рекао је Ивановић и нагласио да ће ускоро почети реализација водоводног система "Сјевер" на чију мрежу ће бити прикључено око 1.700 домаћинстава.

Ивановић је рекао да је за овај пројекат изабран извођач радова који ће ускоро бити уведен у радни процес.

Он је нагласио да су значајна средства уложена у путну, водоводну и електро-инфраструктуру како би људи у мјесним заједницама имали што боље животне услове који се, редовним улагањима у село, ни по чему не би требало да разликују од градских.

- Завршило смо пројекат канализације у најбројнијој мјесној заједници Брањево и сада приступамо реализацији пројекта пречистача отпадних вода у овом насељу - рекао је Ивановић и додао да се ради пројектна документација за пречистач отпадних вода у насељу Табанци.

Ивановић је истакао да се константно рјешава један од кључних проблема у граду паркинг-простор.

- У току 2023. године изградили смо око 250 нових паркинг-мјеста и настављамо у континуитету рјешавање овог проблема изградњом паркинг гараже на простору насеља Б-блокови - рекао је Ивановић и истакао да ће се тиме знатно повећати број паркинг мјеста.

Он је навео да ће завршетком локалног пута, чија се градња одвија планирном динамиком, од Зворника преко насеља Шћемлија до Ораовца бити растерећене саобраћајне гужве на правцу Зворник - Каракај, према Бијељини и Тузли, у вријеме саобраћајног шпица.

- Овим локалним путем Зворник ће бити повезан и са саобраћајном петљом у Ораовцу која ће бити прикључна на брзи пут Бијељина-Соколац", рекао је Ивановић.

Он је навео да ће ових дана кренути и пројекат изградње средње умјетничке школе у Зворнику.

- Издвојили смо средства за овај пројекат, одабрали извођача радова и градња треба да почне - рекао је Ивановић.

Он је навео да су ученици и родитељи изразили жељу да Зворник добије средњу музички школу да би ученици који заврше основну мизичку школу могли наставити школовање у свом граду.

Ивановић је рекао да ће, уколико му грађани укажу повјерење за градоначелника, наставити са истим радним интензитетом, посебно у стварању привредног амбијента, привлачењу домаћих и страних инвеститора, на отварању нових радних мјеста, економаком јачању града, регије, а тиме и Републике Српске.

Он је нагласио да је развој града могућ уз добру сарадњу са институцијама Републике Српске, првенстено предсједником Републике Српске, Владом Српске, њеним министарствима и установама.