latinica  ћирилица
30/09/2024 |  07:48 ⇒ 07:53 | Аутор: ТАНЈУГ

САД: Број страдалих у урагану Хелена повећан на 116, хиљаде људи остале без кућа

Број смртних случајева повезаних са ураганом Хелена који је погодио југоисток САД повећао се на 116, а хиљаде људи у погођеним подручјима остале су без крова над главом.
Посљедице урагана Хелена (Фото: EPA-EFE/CITY OF ROCKY MOUNTAIN) -
Посљедице урагана Хелена (Фото: EPA-EFE/CITY OF ROCKY MOUNTAIN)

Надлежни ужурбано испоручују неопходне залихе погођеном становништву, обнављају испоруке електричне енергије и чисте блокиране саобраћајнице, преноси ЦБС Нјуз.

Ураган Хелена је изазвао велика разарања и прекид испорука електричне енергије за неколико милиона људи.

Невријеме се у четвртак увече обрушило на приобално подручје код Биг Бенда на Флориди, а Хелен је трећи ураган који је погодио ту област у посљедњих 13 мјесеци.

Предсједник САД Џозеф Бајден је у недјељу увече добио извјештај о посљедицама разорне олује на огроман дио југа САД и најавио је да ће ове недјеље посјетити подручја која су погођена ураганом.

Бијела кућа је такође најавила да ће потпредсједница Камала Харис посјетити подручја погођена олујом "што је прије могуће".

Потпредсједница Сједињених Држава одлучила је да скрати своју кампању у држави Навада и да се данас врати у Вашингтон ради брифинга о одговору на посљедице урагана Хелена, саопштено је из Бијеле куће.