latinica  ћирилица
30/09/2024 |  07:43 | Аутор: СРНА

Несметано одвијање саобраћаја, гужва на прелазу Велика Кладуша

Саобраћај се у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ јутрос одвија несметано, осим на дионицама на којима се изводе радови, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Појачан је саобраћај не прелазу Велика Кладуша на излазу из БиХ према Хрватској, док на осталим граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Због реконструкције улице Ненада Костића у Залужанима је обустављен саобраћај на искључној саобраћајници магистралног пута Клашнице-Шарговац, а измијењен је и режим саобраћаја на дионицама магистралног пута Милићи-Власеница и Власеница-Хан Пијесак.

На мосту у Шепку, између Србије и Републике Српске, забрањен је саобраћај за возила чија највећа дозвољена маса прелази 40 тона, а осовинско оптерећење девет тона.

Из АМС-а напомињу да се током преласка моста, на мосту се истовремено могу наћи највише два теретна возила и то без путничких возила.

Измјене у саобраћају, због радова, су и на магистралном путу Доња Буковица-Вршани и Вршани-Бијељина, Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице, Гацко-Тјентиште у Саставцима, на подручју Хан Пијеска и Сокоца, Добро Поље-Миљевина, Саставци-Устипрача, Брод на Дрини-Хум, Градишка-Козарска Дубица, Теслић-Подјезера и на подручју Добоја гдје је у току изградња ауто-пута.

Због радова у тунелима "Цера три", "Строгоник", те "Пасјаци" и "Хамшил" измјене су на магистралном путу Бродар-Вишеград.

У току је санација моста на регионалном путу Пипери-Мачковац због чега је измијењен режим саобраћаја. За вријеме обуставе возила изнад три и по тоне биће преусмјерена на алтернативне путне правце Мачковац-Челић и Пипери-Лукавица-Брњак, а возила до три и по тоне на локалне путеве преко Мачковца и Вакуфа.

До повремене обуставе, због минирања терена, долазиће на дионици регионалног пута Добој-Модрича у Костајници.

На регионалном путу Руданка-Станари, у Љесковим водама, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Измјене су због радова на магистралном путу Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице-Нова Топола, те на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка, као и на регионалном путу Теслић-Појезер /граница са ФБиХ/ због реконструкције водоводног цјевовода.

Због клизишта забрањен је саобраћај на регионалном путу дионица Стари Угљевик-Главичице, а једном траком возила наизмјенично пролазе регионалним путем Укрина-Горња Вијака.

У ФБиХ због радова на вијадукту Рељево, на дионици ауто-пута Сарајево сјевер-Бутила, возила саобраћају једном саобраћајном траком у правцу кретања. На дионици Подлугови-Високо на мјесту извођења радова у функцији је претицајна трака, а брзина ограничена на 60 километара на час.

На магистралном путу Матузићи-Добој због актуелних радова вози се успорено, наизмјеничним пропуштањем возила. С обзиром на то да је ријеч о изразито фреквентној дионици, на мјесту радова се током дана формирају дуже колоне возила у оба смјера.

Санациони радови актуелни су и на магистралним путевима Босанска Крупа-Босанска Отока, Каоник-Громиљак, Ливно-Каменско /Подградина/, Грачаница-Добој, Кладањ-Живинице, Прозор/Рама-Јабланица и Тарчин-Коњиц.

На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила изнад пет тона највеће дозвољене масе. Теретна возила преко тона преусмјеравају се на нови мост Братољуб у Братунцу и на граничном прелазу Рача, док аутобуси могу користити прелазу Шепак.