latinica  ћирилица
30/09/2024 |  07:37 ⇒ 08:21 | Аутор: РТРС

Арлов: Срби на Космету не смију бити заборављени (ВИДЕО)

Хуманитарна акција за помоћ Косову и Метохији путем М:тела и хуманитарног броја 1401 траје до 30. новембра и без обзира на све Срби на Космету не смију бити заборављени, рекао је предсједник бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов.
Милорад Арлов - Фото: РТРС
Милорад АрловФото: РТРС

Арлов је подсјетио да му је већ пет година забрањен улазак на Косово и Метохију и да је девет пута враћан са прелаза Јариње.

- Прави разлог за вишегодишњу забрану је што Одбор и ја помажемо и стимулишемо српски народ на Косову и Метохији - истакао је Арлов.

За реализацију пројекта зближавања дјеце Космета и Републике Српске Арлов је недавно добио признање од општине Братунац.

- Хвала братуначкој општини, Српској православној цркви и школама на организацији дочека, боравка и испраћаја дјеце са Косова и Метохије која су љетос боравила у Српској у оквиру традиционалног пројекта "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске. Драго ми је што је Братунац ово препознао, али и учествовао, а посебно ми је драго што сам добио то велио признање - каже Арлов.

Посебно се захвалио и Удружењу пензионера из Братунца који су уплатили 1.100 КМ за помоћ Србима на Косову и Метохију, као знак солидарности са угроженом српском браћом у јужној српској покрајини.

- Овај хумани гест показује колика је хуманост и воља Републике Српске да помогну српску дјецу, као и дјецу и младе са потешкоћама у развоју и српски народ на Косову и Метохији - рекао је Арлов и изразио увјерење да ће овај примјер слиједити и остала пензионерска удружења у Српској.